Hjälp, hur bor man?

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Karin E
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2006-02-07

Hej hej

första gångs resenär här!

Landar I Delhi i början av Mars och ska åka runt lite ett par veckor.
Tänkte hör med budgeten hur mkt pengasr som behövs.. har räknat med drygt 10 000.. räcker det?

Och viktigtast, hur är boendet? Måste man ha med sig lakan å sånt eller är det stor skillnad på att bo enkelt mot att på på "normal standard" så man får lakan å dusch???

anncharlotte
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Ja, på 10 000 i ett par veckor kan du leva gott, inga problem att få det att räcka.
Mitt krav brukar vara egen toalett och duch, men bor ofta på väldigt enkla hotell. Hur standarden är, är så svårt att svara på, det som upplevs som helt ok för min del kan för andra vara rena lyxen och för en del totalt oacceptabelt.
Kan väl i alla fall säja att dom flesta enkla hotellrum brukar vara skapligt rena, sängkläderna ofta lite trasiga, kanske en och annan fläck men tvättade. Rummen är enkla och med ofta kala väggar och enkel möblering, men funktionella.
Gillar du det inte kan du gå upp nån klass, det rör sej fortfarande inte om några stora pengar, är det i Rajasthan du tänker åka runt finns det gott om enklare heritagehotell där du kan bo riktigt fint för rimliga summor.

kharnas
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2006-01-15

hejsan karin...

ska man leva bra i indien så räcker det 200 kr om dagen gott o väl. ett par veckor, 3 veckor kanske??? 21* 200= 4200 kr.. så för 10000 kr kan du leva lyxliv.. eller kanske ge bort resten av rese kassan till indierna :D lakan är jätte skönt att ha med sig, enligt mig iaf. man vet aldrig när lakanen blivit tvättade senast... standaren på hotellen varierar kraftigt enligt mitt tycke.. vårat finaste hotel kostade ca 200 rs(typ 40 kr) o vi bodde i hotel som kostade uppemot 700 rs(typ 140kr)....

hoppas det hjälpte lite :)

trevlig resa

/Markus