Hjälp: Tåg mellan Mumbai och Tiruchirapalli

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Emstr
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-11

Hej,
Förra gången jag var i Indien så var det aldrig några större problem att få biljett till tågen när man boka på plats någon dag innan. Men då jag nu sett och förstått att man kan förboka tänkte jag göra det till den första långa turen vi ska åka. Vi ska åka mellan Mumbai och Tiruchirapalli, vi landar i Mumbai den 17de juni och behöver vara framme i Tiruchirapalli runt den 21/6.

Sidan jag kollat tidtabell på är eRail.in.
Jag kollade först på direkttåg; 19/6 står det under availability: SL: WL 69/WL 47, 3A: WL 12/WL 11, 2A: WL 9/WL 9.
Detta betyder om jag förstått det rätt att det är en väntelista på platser i denna klass. Kan man boka ändå, är det stor chans att få en plats eller hur fungerar det?
Tåg som går mellan Mumbai Chennai den 20/6: SL: RAC20/RAC 14, 3A: WL 27/WL 22, 2A: WL 13/WL 12. Så det är ungefär samma problem med denna sträckan.
Mellan Chennai och Tiruchirapalli finns massa tåg och verkar inte bli några större problem.

(När jag kollat på datumen och tillgängligheten till biljetter har jag även tittat på 6 dagar fram i tiden och alla har mer eller mindre sett likadana ut, vi behöver även som sagt vara framme runt den 21/6)

Det hade varit jätte skönt att slippa byta tåg i Chennai och att ta ett direkt tåg mellan Mumbai och Tiruchirapalli.. Men hur tror ni att våra chanser är, ska man och kan man "skriva sig" försöka boka de tåg som säger att det är väntelista på bokning?

Tacksam för tips och hjälp!
Emma

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

WL=Väntelista.
Du kan aldrig vara säker på att komma med ett tåg om du bara står med på väntelistan.
För att komma med krävs det att någon annan avbokar och på plats 69 krävs det att 69 personer inte vill åka innan det blir din tur.
Köp biljetter på de tåg där du får plats om du vill vara säker på att komma fram.

I Mumbai (järnvägsstationen Mumbai CST, en trappa upp, lucka 52) kan du även handla biljetter ut utlännings-kvoten, FT-quota.
Där har du större chans att kunna köpa biljetter på direkttåget.

Vill du vara säker på att komma med ett visst tåg bör du köpa biljetter 90 dagar före avgång.

Emstr
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-11

Jag läste nyss ditt inlägg om de fyra olika sätten att boka biljett om man är sent ute..
Man kanske ska testa tatkal bokning eller FT-quota, vet du om de släpper FT-quota biljetterna ett visst antal dagar innan eller går de att boka när som? Jag tänker att de snabbt går åt och vi kommer ju bara två-tre dagar innan tågresan.
Vi är två personer som ska åka och vi vill väldigt gärna åka i samma vagn helst så nära varandra som möjligt, med vilken typ av bokning tror du att det är lättast att platser tillsammans eller nära varandra?

Emma

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Om du skall ha någon chans att få Tatkal-kvot-biljetter måste du vara redo klockan 8 två dagar före tåget avgår från tågets första station.
Ofta tar Tatkal-kvot-biljetterna slut på några minuter.

Utlänningskvot-biljetter finns att köpa på Mumbai CST, en trappa upp, lucka 52 och måste betalas med Euro eller US-dollar. Alla tåg har inte utlännings-kvot. Det brukar vara 2-4 platser / klass reserverade för utlänningar. Fler på linjer som många utlänningar åker som t.ex. Delhi-Agra, Delhi-Varanasi och Mumbai-Madgaon-Thiruvananthapuram.

När du bokar på irctc.co.in eller i lucka 52 på Mumbai CST får du automatiskt platserna intill varandra men bara om det finns ledigt.

Du kan även flyga till Tiruchirappalli med byte av plan i Chennai för cirka 5000 rupier / person.
Du kan även ta bussen till Tiruchirappalli men det kräver några byten.

Spar på krafterna. Om det finns lediga biljetter via Chennai är det bättre att köpa dem än att lägga ned timmar på att få tag på osäkra biljetter i Mumbai.

Emstr
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-11

Tack för all hjälp.
Sitter och försöker bestämma mig för hur vi ska göra. Det verkar inte vara bättre än att vi får ta chansen och boka på plats i Mumbai. Det har ju funkat förr men man vet ju aldrig...
Jag undrar bara vad siffrorna i väntelistan betyder, vad betyder trean och ettan i detta fallet?: WL 3/WL 1

Emma

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Emstr skrev:
WL3/WL1

Det betyder att du är på väntelistan plats tre men att två stycken från väntelistan har blivit tilldelade platser varför du egentligen har plats 1.