Home Stay i Kodagu (Coorg) i Karnataka

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Baloo
Baloos bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Letar efter något bra Home Stay att tillbringa några fridfulla dagar på i Kodagu-regionen. Fördel om det är ett ställe med lite ytor runt omkring så mina barn kan röra sig relativt fritt och få springa av sig lite energi. Bra också om det finns aktiviteter som är lämpliga att göra tillsammans med barn. Jag har läst om massa ställen på respektives hemsidor så jag är ute efter en personlig rekommendation och inte länkar till hemsidor med adresser till Home Stay´s.

Basse
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2004-08-13

Honey valley estate bodde jag på under en vecka, och det är helt klart ett guldkorn...

Detta ligger någon timma utanför madikeri med lokalbuss. Själva bussresan är en upplevelse i sig med palmer, grönskande skog, bonngårdar och idyll. Man får hoppa av mitt ute i ingenstans där man antingen blir upphämtad av ställets överhuvud mot en avgift, eller så går man den dryga halvtimmen på stenväg och mellan pepparplantor upp till huset.

Honey Valley är ett peppar- och kaffeplantage, men då denna affärsrörelse inte gick helt ihop började man med turism. Med hjälp av en schweizisk kvinna har de under de senaste tio åren utvecklat gården till fler hus, samt varit noga med att inte inverka på den ekologiska balansen.
boendet är spartanskt men mycket rent och varmvatten kommer i hink. minnet sviktar lite men jag tror det ligger mellan ca 100-200 rs per person och natt.Vad gäller mat gör man bäst i att äta den på stället och det serveras god klassisk sydindisk mat för ca 150 rs (frukost, lunch, middag) per dag. Kaffet är naturligtvis mycket gott!

Tycker man om att uppleva oförstörd underbar natur är detta stället att åka till. Strosa omkring på små stigar längs med gårdarna (och förmodligen bli inbjuden till flertalet koppar kaffe - inte chai), över små bäckar, stanna till vid ett litet vattenfall för att ta en välbehövlig frisk dusch alldeles ensam ute i det fria eller sätta sig ner under ett stort uråldrigt skuggande träd och lyssna till naturens skvaller. Har man inandats lite väl mycket avgaser under sin resa i Indien kommer man känna att detta är lungornas himmelrike i den regnskogsliknande naturen. Tar man sig ur dalarnas skogar, upp några hundra meter till bergsryggarna (som jag vid ett par tillfällen här har liknat vid de skotska högländerna) har man panoramautsikt över hela coorg, ja ända in i Kerala.

Allt från lätta till medelsvåra vandringar kan man göra i detta område och på Honey Valley förser dem en med karta och lunchlåda (guide, i form av en av arbetarna på gården, går att hyra för en liten avgift för den som känner sig osäker). Förslag finns på ett tiotal leder - allt från timslånga till flerdagars.

Vill du/ni veta mer får ni skriva och fråga...

(har tyvärr inga foton att ladda upp då jag vid tillfället för resan inte ägde digitalkamera)