homestay toppen & botten

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
korpfamiljen
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2008-11-19

Hej! Vill dela med mig två tips till den som vill bo på homestay i Kerala:
Toppen: Vanilla County högt uppe i de skogsklädda bergen i regionen Kottayam (2,5 h bilresa från Kochi). Åå, så vackert, så totalt underbara värdar som tog hand om oss på alla omtänksamma vis under våra två dagar där. De gjorde verkligen allt för att deras gäster skulle få ut så mycket som möjligt av sin vistelse - tog oss med på spännade utflykter, gav oss den ljuvligaste mat, umgicks... Jag är fortfarande rörd. Och TACK Björn på forum som tipsade oss om stället - Baby Matthew minns er fortfarande och skickar varma hälsningar!
Botten: Snehadhara i Allephuzha, som måste ha fuskbetygssatts i tripadvisor där stället har idel femmor och lovprisas för gästfrihet, fräschhet och omhändertagande. Stor varning: Stället ligger INTE centralt utan 5 km från den egentliga stan och ännu längre från hamnen, det är verkligen smutsigt, värdparet totalt oengagerat (mannen var dessutom tämligen stenad framåt kvällen), "trädgården" är en dammig soptipp... Sånt ställe som man som ung backpacker hade betalat max några tior för, INTE ett mysigt homestay för familjer eller smekmånadspar som de ger sig ut för!
/Helena

Baloo
Baloos bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Hej,

Jättekul att höra att ni trivdes hos Baby Matthew m. familj. Vanilla County ÄR vekligen ett GULD-ställe. Mysigt att han minns oss fortfarande! :D

/Björn

mammaLena
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2008-06-30

Kan inte annat än att hålla med. Vi (två vuxna och två barn) hade en underbar tid på Vanilla i januari. Inte jättebilligt, men alla måltider och annat service ingår ju så...

Baloo
Baloos bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

He he, de ser ganska välmående ut nuförtiden minst sagt, Rani och Baby Mathew.

Miau
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Ett homestay i Trivandrum som heter http://www.pensionatparadiset.co.nr är ett fantastiskt tips för den som vill se staden och uppleva det genuina indien utan turister. Husvärden är en guldgruva som kan allt om omgivningarna och man bli guidad, får tips och väl omhändertagen. Kök att laga mat i finns och det nybyggda huset har 4 verandor och trädgård. Väl värd en visit och kan vara ett utmärkt ställe att bo på i samband med dit eller frånresa med flyg eler om man vill uppleva Trivandrum. Det ligger nära flygplasten och centrum.

Hälsningar Miau