Hotel Kabli, Jangpura

1 post / 0 nya
LaduLaser
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2014-12-16

http://www.hotelkabli.com

Här bodde jag under de sista fyra dagarna av min första Indienresa. Jag hade googlat på "quiet hotel in Delhi" bara på skoj (jag trodde ju det var en självmotsägelse efter att ha bott i Paharganj första natten), och hittade detta. En liten tyst oas i sydöstra Delhi, nära till H. Nizamuddin-tågstationen (från vilken man kan åka till olika destinationer lika enkelt som från centralstationen, jag åkte från Nizamuddin till Haridwar under dag 2). Drivs av ett äldre indiskt par och deras söner, alla talar bra engelska.

Pris och standard: 1000 rupier per natt i ett dubbelrum, och man kan beställa mat som de då lagar själva och levererar till rummet. Varmvatten med egen beredare i badrummet (se till att den är påslagen när ni anländer så den hinner värma upp duschvattnet). Snabbt och stabilt WiFi, och de byter faktiskt WiFi-lösenordet med några dagars mellanrum (vilket är ett tecken på att de faktiskt vet vad de pysslar med, jämfört med vissa andra, icke- namngivna etablissement). Hotellet är byggt i slutet av 40-talet och garderober, skrivbord och nattygsbord verkar inte ha bytts sedan dess.

Transporter och närområde: Tunnelbanan ligger på ett sådant avstånd att man KAN gå till den, men det känns ganska långt. 50 rupier för en cykelriksha till stationen är att rekommendera. På vägen mot T-banan finns en ATM vid Jangpura Train Station som tillhör Government Bank of India och ger bra växlingskurs. Vill man istället ta en auto eller taxi så går man förslagsvis norrut mot marknadsområdet (höger när man kommit ut från hotellets grindar). Gott om restauranger och affärer i kvarteren runtomkring, även om det mesta verkar vara medelklassbostäder.

Eventuella minus: Det enda negativa var att jag fick två myggbett under sista natten, men det visade sig att de där "good night"-tabletterna som delas ut på kvällarna skall sättas i en apparat på rummet så funkar den som myggdödare. Det förstod vi aldrig utan la bara tabletterna på hög på ett av nattygsborden. Be personalen visa hur det funkar. En sak som fick mig att höja på ögonbrynen också är att det sitter ett eluttag mittemot duschen i badrummet, utan draperi eller något emellan. Stänger man av strömmen till det uttaget så stängs även varmvattenberedare och belysning i badrummet av.

__________________

Nästa resa: Delhi-Mathura-Rishikesh-Haridwar-Delhi. November 2019.