hotelltips !

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
anncharlotte
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Äntligen har jag fått min man att förstå att även han bör se Rajasthan. Alltså blir det antagligen så att vi åker i oktober fast meningen var att vi inte skulle komma iväg förrän nästa höst. :D
Så har ni några bra hotellförslag för följande ställen ( så ser planerna ut ) är jag tacksam. Helst billigt och trevligt. Bor gärna enkelt men vill gärna ha den där lilla utomhusrestaurangen eller i alla fall en balkong eller liknande där man kan vakna till på morgonen och njuta en sista stund innan det är sängdags. :wink:
Vi åker Delhi-Agra-Alwar-Shekwathi-Bikaner-Pokaran-Jaisalmer-Jodhpur-Pushkar-Jaipur-Delhi.
Nån som har några favoriter !!!!! :lol:

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Klart han ska till Rajasthan!
I Bikaner bodde jag På Vino Paying Guest House. Ett litet skönt ställe i ett familjehem. Rummen är rena och sängarna är underbara och vill du njuta av morgonen eller kvällen går det bra att sitta på taket. Stället ligger ca 15 minuters promenad från gammla stan och är därför ett lugnt och tyst ställe. Vill ni på kamelsaffari har Vino populära utflykter. (80-300 Rs)
http://www.vinodesertsafari.com/

I Jodhpur vill jag tipsa om Durag Niwas Guest House som har en liten mysig innegård med restaurang. Det ligger inte mitt inne i stan (vilket gör att det är lugnt och tyst) men det tar max 15-20 minuter att knalla till klocktornsområdet. Rummen är bra och priserna lika så men det bästa är kanske den trevliga personalen med ägaren Govind i spetsen. (150 till 400 Rs)
http://www.durag-niwas.com/
Även grannarna, Durag Villas, är ett bra ställe fast jag föredrar det förstnämda.

olabandooola
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-08-23

Jaipur Inn i Jaiupur var billigt! Och bra! 60rs för sovsal med skåp.

Fin utsikt från restaurangen på taket över hela staden!

(Ni missar väl inte Udaipur när ni är i Rahjastan???)

Kolla mer här så förstår ni varför ni INTE ska missa Udaipur:

http://www.resdagboken.com/diary.asp?d=9&id=4957

Här finns även bilder och info från andra städer: http://www.resdagboken.com/travel.asp?id=4957

Ha en trevlig resa // Ola

akcn
akcns bild
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Hej!
Kanon att ni ska till Rajasthan.
Håller med olabandola att ni ska inte missa Udaipur en kanon stad som är romantisk och tidlös.

Men vill tipsa om hotell i Jaipur. Anurag G uesthouse i Bani Park. Lugnt, trevlig personal och nu mer tror jag de oxå har restuarang på taket. De har har en fin trädgård där man kan sitta och ta det lugnt, ät något lite och så klart dricka chai. Rummen finns i olika standard, dels de på botten som kostar ca 250-400 rs/rum och dygn, med fläkt och badrum med dusch, varmvatten och de finare rummen 2-3 trappor upp med TV, dusch och liten mysig sittgrupp. De kostar från 400- 1000 rs per natt och rum. Bani park är som ni säkert läst om, ett lugnt område och här ligger Highcourt i Jaipur så man ser hela tiden en massa advokater... Jaipur in är oxå trevligt och billigt om man vill bo i sovsal, de serverar desutom pankakor som man i bland kanske blir sugen på. Det tar ca 7 min att gå mellan Anurag och Jaipur inn om man vill äta eller se hur det ser ut på det andra stället... men jag rekomendera båda, men har själv bott ett flertal gånger på Anurag. Och ätit de goda pankokaorna på Jaipur in med kanon god lemonlassi till.

Trevlig resa!

anncharlotte
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Tack för tipsen ! precis sådana som jag ville ha ! :D
Fast så klart, säng i sovsal är kanske lite häftigt för min del, eget rum vill jag nog ha.
Jo denna gången hade jag tänkta att vi skulle missa Udaipur, jag har varit där och håller med om att det var en underbar stad, men det får ju bli ett av skälen att åka tillbaka nästa gång. Tiden är nu lite begränsad och jag tycker inte om att stressa runt alltför mycket.

anncharlotte
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

När vi nu är inne på Jaipur kan jag ju passa på att fråga en sak till.
Min man är ivrig golfspelare och i ett svagt ögonblick lovade jag naturligtvis att jag ska följa med honom till golfbanan i Jaipur så han får uppleva att spela en runda indisk golf. :?
Så frågan är alltså, vet nån var denna golfbana ligger ? Den finns, så mycket vet jag. Det finns också åtminstånde en i Delhi, vet nån nått om den så är jag tacksam för den informationen också naturligtvis.

Yvette
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2002-04-07

anncharlotte skrev:
Min man är ivrig golfspelare och i ett svagt ögonblick lovade jag naturligtvis att jag ska följa med honom till golfbanan i Jaipur så han får uppleva att spela en runda indisk golf. :?

Du menar...cricket?! :wink:

anncharlotte
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Nej det var ju inte cricket jag menade, och tur är väl det. Fick veta av mitt ressällskap ( från england, australien och nya zeeland) förra gången jag var i Indien att en chricketmatch kan hålla på en hel dag eller ännu värre i flera dar. En golfrunda brukar ju faktiskt vara över på en eftermiddag. :D

akcn
akcns bild
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Hej!

Jag surfade runt lite på denna site http://www.rajtourism.com/ och hittade lite om golf. Jag kan fråga lite folk i Jaipur om var golfbanan finns osv. Men då tar det ett litet tag kanske innan du kan få svar. Eller prova att kontakta ett av 1:a klass hotellen de borde veta. Du hittar de flesta 1:a klass hotellen på adressen ovan.

Lycka till!
Anna