Hur billigt/dyrt är det att köpa hemresa på plats?

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
tell
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-11-22

Hej! Jag är ny på forumet här o ska i januari göra min första indien-resa. Har letat runt o hittat massa najs info om allt möjligt här, så jag börjar med att tacka för det! ^^

Men jag har en liten fundering om en grej som jag inte hittat när jag sökt, nämligen hur lätt och billigt det är att köpa flygbiljett hem i indien? Har alltså tänkt att flyga till typ Bombay och sen dra runt lite i några veckor o tycker det verkar krångligt att köpa en hemresa utan att veta riktigt var och när man ska flyga hem ifrån. Så typ vad skulle det kosta att köpa sig en flygresa direkt på plats, typ några dagar eller nån vecka innan? Eller är det jättemycket vettigare att ta o verkligen bestämma sig redan nu o köpa hembiljetten också?

O så kan jag iofs passa på att fråga (även fast det inte platsar riktigt i forumdelen), funkar det att köpa flygbiljett från typ Bombay till Chennai (o från otill andra plats också) på plats också, eller ska man försöka köpa redan innan det också? O gäller det samma sak med tåg o bussgrejer? Smile

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Att köpa flygbiljetter i Indien brukar innebära att man handlar med sin mobil-telefon eller dator och internet. Om du är internet-analfabet och går till en resebyrå så tar resebyrån bara fram dator med webb-läsare och bokar åt dig och tar fett betalt för besväret. 

Flygbiljetter från och inom Indien köper du enklast och billigast från cleartrip.com. Jag brukar ofta boka tåg och flyg från dem och använder då min mobiltelefon. Flygbiljetter brukar vara billigare om du bokar i god tid innan men det brukar alltid finnas biljetter att få även dagen innan du vill resa. För att komma in på flygplatsområdet måste du ha en pappers-utskrift av biljetten. 

Tågbiljetter köper du från cleartrip.com/trains. Vet du när du vill åka tåg bör du boka så tidigt som möjligt för bra platser. Biljetter släpps 90 dagar före avresa. Tänk på att du måste skriva ut din biljett på papper. Det räcker inte med att visa upp biljetten i telefonen. 

OBS! Det är alltid svårt att få tag på alla typer av biljetter vid stora helger som t.ex. Diwali, Holi, Sri Ram Navami, Nyår, Eid ul-Fitr, Guru Nanaks födelsedag och Janmashtami. Vill du resa under dessa dagar bör du vara ute i mycket god tid innan.  

Så här ser det ut när jag köper flyg-biljetter i Indien:

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

tell
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-11-22

Aah, mycket bra info där, tack tack! Smile

Men en liten fråga till på det där, brukar det vara myyycket dyrare att köpa direkt på plats eller bara lagom billigare? Smile

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

tell skrev:

Aah, mycket bra info där, tack tack! Smile

Men en liten fråga till på det där, brukar det vara myyycket dyrare att köpa direkt på plats eller bara lagom billigare? Smile

När jag har kollat brukar det vara ungefär samma priser att handla från Sverige eller att handla från Indien. Dock brukar det vara mycket dyrare att handla två enkelbiljetter än en tur och retur. Räkna med att man ofta får lägga på över 50% på priset! Enkelbiljetter brukar sällan vara halva priset av en tur och retur så det är kanske ändå bättre att köpa en tur och retur och för pengarna du sparar kan du flyga inrikes flera gånger.

Men kolla gärna upp det själv på bokningssidorna, det är möjligt att dom kan ha bra erbjudanden på enkelbiljetter ibland, men det är inget jag stött på tidigare i alla fall.

__________________

Med vänliga hälsningar
Henric Carlsson
indien.nu