Hur går det med pengarna

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
glenn_f
glenn_fs bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-04-19

Vi åker till indien den 2/1 -17  vi är totalt 9 stycken och jag undrar hur det går med pengar får man ut på automater och i så fall hur mycket? Kan man betala med kort , kan man växla konanter, vilken valuta skall vi ha?? Frågorna är många Ni som vet svaren kan väl säga hur det fungerar

Tack för svar Glenn

__________________

Erik Öberg
Erik Öbergs bild
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-12-20

Att döma av svaren i tråden som behandlar ämnet så är det väldigt olika i olika delar av Indien.

glenn_f
glenn_fs bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-04-19

Vi åker till Goa

 

__________________

f_i_f_f_i69
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2012-06-16

Det går bra att ta ut pengar i de flesta bankomater i goa.

emmelive
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-08-10

I Palolem får jag åka in till Chaudi varje kväll för att försöka få ut pengar. Finns inte på kartan att ställa mig i köerna som är under dagtid för helt plötsligt så är pengarna ändå slut. Man får som mest ut 2500 rs nu och oftast är det bara en bankomat igång kvällstid runt 22. Ta med så mycket dollar och euro ni kan men förbered er på att värdet på pengarna sjunker rejält när ni växlar in dem.. Och ibland kan man inte ens växla in då rupierna tar slut. Men allt löser sig och alla är väldigt vänliga precis som alltid!

Det är oftast de lite finare och dyrare restaurangerna som accepterar kort.

mrBlade
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2016-10-24


vilket är bäst: 10,  20 eller 100 dollarsvalörer?

yoga
yogas bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

Som Öberg nämnt är det  olika i olika delar av landet men även olika i olika delar av stad. Ett område kan ha pengar och långa köer medans andra torra på köer och riksdaler. Har man fast boende, en två veckor semester och beredd på betala mesta med kort kan saker funka utan större problem. Inte helt problemfritt och blir begränsad till bara de som tar kort. Var beredd på taxi, tunnelbana, lokaltåg, bussar eller vandra från ett område till annat.

I denna röra är det begränsningar med allt och medborgarna kommer före turister. Många indier tvingats ta ledigt från sina jobb för stå och köa i timmar vid ATM/banker. Arbetsgivare som inte kunnat betala ut löner till anstälda pga brist på pengar eller anstälda utan bankonto. Rent elende för medborgare som turister. Kolla på flygplatserna om de har pengar. Turister ska ha möjlighet att växla utländska valuta upp till 5000rs på flygplatser. Regler ändras helatiden.

OBS vissa ATM eller indiska banker tar ut avgifter för utländska kort, mellan 200rs och 300rs. Råkat ut för dessa maskiner ett par gånger. Ingen avgift för indiska kort. Dessa från mindre kända ATM. Man får möjlighet att godkänna först vilket man gör i denna röran. ATM från de stora bankerna tar inte ut. Vissa ATM låter en mata in kod, summa och allt för sedan meddela att det inte finns några pengar.

 

__________________

yoga
yogas bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

På svenska forex:

2016-12-01
Vi slutar köpa indiska rupier i valörerna 500 och 1000 efter den 1 december
I dag är sista dagen du som kund kan växla tillbaka Indiska Rupier i valörerna 500 och 1000 under förutsättningen att du har kvar ditt kvitto. Från och med den 2 december kommer vi inte längre att växla tillbaka dessa valörer, oavsett om du har kvitto eller inte.

Dom har plockat bort indien helt från deras lista

__________________

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

I Calangute/Baga verkar det inte komma att fungera den närmaste tiden i alla fall. Att ta med sig dollar låter ju bra, och kanske är enda chansen, men det finns på de flesta växlingskontoren inte längre några publicerade kurser utan du får det de tycker verkar bra för stunden.