Hus i kovalem

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sickovitj
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-12-03

Hej! Jag, min fru och våra två barn (4 år och 1 år) kommer åka till Kovalem sept-dec 2011. Min fru ska jobba och jag ska vara pappaledig. Har någon tips på hus i bra standard som man kan hyra under den perioden? Vad bör hyran kosta / månad ungefär?

Har ni andra tips på hur det är att bo med små barn i Kovalem så får ni gärna dela med er av dem.

Mvh
Martin

maya2009
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-01-02

Hej,

befinner mig just nu i Kovalam med min 1åriga dotter och det har funkat bra.
Har åkt på några febertillfällen då hon inte har varit i kontakt med dessa baciller tidigare :)

Efter lite testande fram och tillbaka hittade jag blöjor som faktiskt nästa är som i Sverige, finns Pampers, och flera andra märken, inte särskilt mycket dyrare än hemma.
Vällning finns inte och inte annan barnmat heller, Finns något som heter cerelac, men det är mycket socker i det mesta.

Min dotter njuter av värmen, havet och miljön, hon älskar att åka rekshaw hon badar i havet, och är superglad att hon slipper dra på sig massa vinterkläder.
Vi kommer vara här totalt 3 månader. Det är ganska svårt med barnvagn här nere då vägar är gropiga, Men vi tog iaf med oss en och har den nere vid strandpromenaden och när vi går till Samudra för att äta.
Bilstolar finns INTE i bilarna, men då min man är härifrån och hans bror kör taxi tog vi med en tills hans bil, Så vill ni åka bil med bilstol så kör han det :)

Hus, finns flera för uthyrning, Vi har två :) Ett med 2 sovrum, 1 vardagsrum med matplats och kök, Ena sovrummet med badrum och AC, Finns även en mindre toalett.
Uteplats med liten gräsmatta och blommor, ligger uppe i Kovalam i lugnt område, bra grannar.

Hus 2 ligger på samma gata lite längre ner bara helt nybyggt. 2 våningar,, 1 sovrum med plats för extrasängar med AC och toalett, walking closet på övervåningen och balkong. Nedre plan har kök med spisfläkt, och gasolspis, ugn, och så vardagsrum med matplats, Uteplats med möbler och blommor. Bra grannar och barn i området.

Längre ner på gatan ligger stort hotell med pool där man får bada mot en mindre peng.
Hyrorna ligger på allt mellan 4000kr och upp till 8000 beroende på när och vem man hyr av. Men hör gärna av dig om du vill veta mer, skicka ett pm.

God fortsättning på det nya året
Jessica