Jaisalmer!

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Frukt
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2012-03-06

Halla!

Nu har 3 frukt bestamt sig for att lamna Rishikesh och bege sig till Jaisalmer i harliga Rajastahn som vi har hort sa mycket om! Ar det nagon som har varit pa okensafari dar och vet nagon byra att rekommendera? Hur manga natter borde man vara ute for att fa den ultimata upplevelsen?  Nagot bra hotell/guesthouse att bo pa?

MVH 3 frukt

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Bästa sättet att ta sig från Rishikesh till Jaisalmer är via Bikaner.
Tag tåget 24887 Haridwar Barmer Express från Haridwar [HW] till Bikaner [BKN].

Stanna gäran minst en natt i Bikaner och besök Junagarh Fort, Laxmi Niwas Palace, Lalgarh Palace, Maru Nayak Ji, Laxmi Nath Temple, Bhandasar Jain Temple och det berömda Karni Mata-templet fullt med heliga  råttor. 

Tag sedan tåget 14702 Bikaner Jaisalmer Express från Bikaner [BKN] till Jaisalmer [JSM].

Mitt absoluta favorithotell i Jaisalmer är Hotel Rang Mahal med en enorm pool att svalka sig i efter heta ökenäventyr. Stanna några dagar i Jaisalmer och besök bl.a. Jaisalmer Fort, Patwon-ki-Haveli, Salam Singh-ki-Haveli, Nathmalji-ki-Haveli och Haveli Shreenath. 

Kamessafari bör vara i minst ett, men helst två, dygn. Tre dygn brukar vara för långtråkigt och ge skavsår i ändan. Ofta rider du ut på morgonen fram till lunch. Efter lunch är det för varmt varför man sover några timmar på någon skuggig plats. När solen börjar ge mindre hetta vid fyratiden fortsätter man till nattlägret. Middag tillagas kring lägerelden. Är du inte vegetarian kan du få med ett lamm som slaktas vid elden till middagen. 

Vill du rida riktigt länge går det kamel-turer från Bikaner till Jaisalmer som tar cirka fjorton dagar. 

Lunchpaus i Thar-öknen nära Jaisalmer:

FOTO: Mats Larsson

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

Wulfric
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-08-20

Jag kan verkligen rekommendera The Royale i Jaisalmer. Grymt läge precis utanför fortet, utsikten är makalös(fick en sån där Wow-känsla som man inte får allt för ofta).
Trevlig personal, dem kände mig som Michael Jackson där till slut, det gör väll alla iofs, het inte Michael i Indien, haha.

jessika
jessikas bild
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2012-03-20

Bodde på Golden Haveli i oktober 2011, trevlig personal, en bit utanför staden, underbar mat på deras takrestaurang, prisvärt. Nu verkar de dock ha uppgraderat sig med pool osv så det har nog blivit dyrare....

Kommer tyvärr inte på vad byrån vi anlitade hette men vi hittade den i Rough guide eller Lonely planet.... Byrån låg precis vid början av backen upp mot själva fortet har jag för mig.... För mig och resten av sällskapet räckte det alldeles utmärkt att rida ut för en natts sömn i öknen.... Ritten tillbaka nästa dag tog nästan livet av mig och iaf en av amerikanerna som var med.... Vi visste inte hur vi skulle sitta till slut. Mysigt med ökenhimlen, den goda maten och chaiet som serverades.... mindre mysigt var att en hemskt förkyld bebisget förälskade sig i mig och hoppade upp i min tältsäng på mig hela natten.... Kul efteråt dock..

Jaisalmer är fortfarande en av mina favoriter...