Ingredienser:
6 kyckling lår skalade och delade i bitar
1 dl olja
1 lök
3 kopp vatten
1 1/2 dl vetemjöl
1 pkt shan nihari mix
10 glas vatten
Tillagning:
Värm oljan, tillsätt kyckling och bryn tills köttet får lite färg.
Häll i Shan nihari mix och 10 glas vatten. Låt den koka under svag värme tills köttet blir mör.
Därefter blandar du vetemjöl i vatten enligt ovan och häller i grytan.
Låt allt koka tills köttet blir ytterligare, mjuk.
Frittera finskurna löken i en stekpanna, och häll över kycklingen under omröring och höj värmen. Låt allt koka en minut och sedan stäng av värmen. Klart att servera men naan eller chappati.
Tack för receptet! Jag är ett stort fan av nihari, men har aldrig stött på kyckling nihari. Den absolut vanligaste niharin är paya nihari, alltså gjord på fötter av get, ko eller buffel som får puttra hela natten och som traditionellt äts efter morgonbönen. Karims i Delhi är kända för sin paya nihari (serveras bara tidigt på morgonen). Ska absolut testa att göra kyckling nihari.
Edit: nu ser jag att du länkat i receptet till en butik som har samma namn som din användare på forumet! Jag ska fortfarande göra nihari, men du kan vara helt säker på att jag köper mina kryddor på Indo-Pak livs vid Dalaplan i Malmö istället, bara för att jävlas!