Minibuss i Rajsatan

11 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mikaoj
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2008-11-23

Vi är sex stycken (två vuxna sen tonårsungar i olika åldrare) som åker till Indien en månad över jul och nyår. Funderar bland annat på att hyra minibuss + chaufför och ta oss an delar av Rajastan under två veckor. Någon med erfarenhet att fara runt i minibuss en liknande tidperiod?

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Vad menar du med minibuss?
Den bil som passar sex personer bäst är en vanlig TATA Sumo och det är en mycket vanlig familjebil.
(Som mest har vi suttit 17 personer i en TATA Sumo men det var inte bekvämt.)
Det kostar 5-10 rupier / kilometer + tobak, mat, övernattning och dricks till chauffören.
Om du lämnar bilen på annan ort än du utgick från måste du även betala för returrresan,

Tänk på att det är kallt i Rajastan i slutet av december och januari.

Missa inte Agra, Mathura, Bundi, Jodhpur, Udaipur, Jaisalmer och Bikaner.

TATA Sumo:

Bilden på bilen kostar NY bara 660.000 rupier eller 110.000 kronor inklusive AC och ljudanläggning.

Mikaoj
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2008-11-23

Tack för svar!

Du listar en del av ställena som vi tänkt ta oss till men vi har bara typ 12 dar på oss. Vi står och velar mellan Bikaner och Jaisalmer. Nåt av dom vill vi till och dessutom är jag själv övertygad om att Udaipur är värt ett besök. Agra har vi sett tidigare, Udaipur känns inte jätte spännande. Vilka är måstena under vår vistelse i Rajastan? Vet du om det finns någon nationalpark som kan vara värt ett besök medan vi ändå kuskar runt i Rajastan?

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Många besöker Ranthambhore Nationalpark men jag har tyvärr själv ännu inte varit där.

Skall nu ut på Kamelsafari är det enklast att ordna i Jaisalmer.
Bikaner har det mest intressanta palatset och Karni Mata templet med heliga råttor.

Hade jag tolv dagar på mig skulle jag välja Ranthambhore, Bundi, Udaipur, Ranakpur (1/2-dag), Kumbhalgarh (1/2-dag), Jodhpur (1-dag), Jaisalmer (inkl. Kamelsafari) och Bikaner. Om det efter ett tag känns att det blir för mycket tid på vägarna eller vill till ännu fler platser är ju fördelen med egen bil att det är enkelt att ändra.

Mikaoj
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2008-11-23

Och när vi ändå håller på: Funderar på att låta chauffören ta bilen själv tillbaka upp till delhi efter ca 12 dar. Medan vi själva hoppar på tåget nånstans i södra rajastan för vidare transport till Mumbai och seda Goa. Men frågan är VAR vi ska skiljas från chaffisen för att få en så bra tågresa som möjligt till Mumbai. Kollade från Udaipur och hittar väldigt lite tåg därifrån om jag nu sökt rätt. Eller ska vi ta oss ända ner till Ahmedabad (ser att det verkar vara 4 timmars bilväg mellan Udaipur och Ahmedabad i Gujarat). Eller vilken station tycker du/ni att man ska ta sig till?

Ann-sofie
Ann-sofies bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-09-30

Har själv inte åkt tåg mellan Udaipur och Mumbai men det är väl tåg 2996 som gäller där och det är en resa på 16-17 timmar. Finns även nattbussar mellan Udaipur och Mumbai, eller flyg. Ahmedabad går rätt snabbt med bil och det är ett bättre alternativ för tåg vidare till Mumbai, skulle jag tro. Du har mycket mer olika tåg att välja på.
Sen kan jag rekommendera http://www.falconcabsindia.com/ om du inte har hitta någon bra ställe med bilar!
Mycket bra folk som jobbar här.

Mikaoj
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2008-11-23

Åh tack. Skickade ett mail till "bilfirman" för att få en offert på vår färdväg. Skickade även en förfrågan till en firma i delhi. ska pröva ett par stycken för att se vilka priser man kan få.

Delhi-Agra (en övernattning)-Rathanbore Nationalpark (en övernattning)-Jaipur (två övernattningar)-Bikaner (tre övernattningar)-Jodphur (en övernattning)-Kumbhalgarh-Udaipur (två övernattningar) är den väg jag tänker mig just nu men kommer säkert att ändras en hel del. Lägger ner tanken på Jailsamer (väldigt långt dit) och tar en kamelsafari i Bikaner i stället. Funderade ett tag på Ajmer och Pushkar på vägen mellan Jaipur och Bikaner men det blir en omväg. Är Pushkar nåt att ha när inte festivalen är där? Eller det kanske är då man ska undvika Pushkar? Funderade även på Bundi (som jag aldrig hört talas om) men hinner nog inte det heller. Eller rekommenderar ni starkt en natt i Bundi mellan Rathanbore och Jaipur?

Nåt mer?

Mikaoj
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2008-11-23

En sak till: Såg nånstans på detta forum tror jag att en bit från delhi (tror jag) så fanns det en möjlighet att åka en LÅÅÅÅNG och HÖÖÖG linbana fastspänd i ngn sele - var var det? Vi åker med ett par ungdomar (fan vad gammal jag låter när jag skriver om mina ungar som ungdomar - själv är jag 42 ...) och dom skulle kanske tycka det det var lite lattjolajban?

Eller har jag fattat helt fel vart det var?

Ann-sofie
Ann-sofies bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-09-30

Tror att du menar flying fox..
Finns i Neemrana (några timmar från Delhi) och i Jodhpur! Är as kul!!

http://www.flyingfox.asia/

Mikaoj
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2008-11-23

Flying Fox - just det, nu kommer jag ihåg. Tack! Får bli i Jodphur om vi kommer dit tror jag.

---------------------

Skickade iväg två förfrågningar angående bil och chaufför. Ett svar inkom efter en timme. 4 500 kr låter ju ganska bra för 11 dagars rundresa i Rajastan i en Toyota Qualis inklusive allt (exklusive dricks till chauffören). Och ändå har inte förhandlingen inletts. Vad tycker ni?

Bekräftelsen lyder enligt nedan:

Price:

According to the mentioned plan it will cost total INR:27,000 for 11 days trip with Toyota Qualis /Innova Toyota car with air condition.

Price includes:
=> 1 air condition car with an english speaking driver

=> UNLIMITED KILOMETERS + UNLIMITED HOURS (according to your plan)

=> 1 airport tranfer

=> Car and driver at your disposal for all of your trip

=> Gasoline, highway taxes, inter state taxes, parkings, driver meals and accommodation and all other government taxes).

Not Included in price:

=> Any hotels, meals, guides and entrance fees for visiting monuments.

thegus06
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-10-10

på 11 dagar lär ni ju inte hinna så mycket nu är det ganska länge sen jag var där men som jag minns det så var vägarna bedrövliga och det tar tid att resa själv tycker jag nog att jaipur är bättre än udaipur ifråga om sevärdheter men udaipur var mysigare, lugnare och mera avslappnat. jag gillade fatepuhr sikri men det kanske är u.p Är ni naturintresserade så missa inte ranthambore det är väl värt pengarna framförallt för att landskapet är varierande, chansen att få se tiger är liten jag har själv bara sett tiger två gånger på 15-20 försök i rantambore. missa inte amber utanför jaipur, mycket fina fort.