"po hoj genom indien" om gudarna vill.

12 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
hobbit
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

har nu tagit fron delhi vidare till agra, varanasi till chennai.
der har jag kopt mig en 350 RoyalEnfield 96:a. rs 20000, sedan kostat po den ca 4-5000 rs. so efter nestan 5 dar i chennai okte jag der ifron po egna hjul, soder ut. lite struligt att tasig ut i fron stan var det nog, korde villse och snnurade runt 40min bland diselstinkande bussar och ilsket tutande trafik, lite skerrad i borgan men tadet lungt nu grabben. de kor ju po felsida fortbromsen po felsida vexel po fekl sida. men, ner jag lyckats tamig ut spreds et stort leende over lepparna, sedajungfru tur till mamalampuram ca6mil. ken de viss stolthet ner man rulla in i den lilla staden med full packning.
les min dag bok. http://www.backpacking.se "po hoj genom indien" om gudarna vill. hobbit.
vi hors mvh Goran.

hobbit
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

hej.
har nu tagit mig ned till madurai med min enfield.
det har sa langt kul, spennande resa, melan mamalampuram pontycerry var det rett so trakig hoj akning. men vidare derifran till tajuvavur (250 km) desta eventyrligare sonder regnade vegar mer enduro en landsveg, spec sista halvan. men hojen haller enusolenge. mellan tanjuvur och madurai var det inte so blott men vegarna trasiga, po slutet veldigt varmt, daligt med eta blir inte so hngrig ner man kor helatiden vatten kaffe och nogon saumosa. i morgon ber det av till Rameshwaram,(165km) ska se om jag ser srilanka, har aldrig sett on.
les mer po backpacing.se nick name hobbit.
hadet gott i sno yran, Goran.

hobbit
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

har nu tagit mig upp till varkala, kerala.
for ned till ramesvaram, veldigt vackert dar nede, lite konstigt bara det ligger presis vid havet, fullt av fiskare men inte nogon annan mat en pure veg, vart lite miss nojd direkt jag komm ned och upteckte det. men det ar en sevard plats valdigt lang strand ut mot srilanka, fick ga ca10km for att se adamsbridge men inget lanka. vidare dar ifron tillbaka till madirai, koplingen hadde borjat slira, sa jag vagade inte aka kust vagen. ny koppling till det fruktade priset av rs370+rs70 till mecken...
vidare till cortallam trevligt stelle veldigt trevliga meniskor.
sedan kanyakamari vidare till varkala. sont med lite semester, saknar indien lite men det ligger runt hornet.
Goran.

henko
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-27

Citat:
koplingen hadde borjat slira, sa jag vagade inte aka kust vagen. ny koppling till det fruktade priset av rs370+rs70 till mecken...

...kopplingen till Enfield är notoriskt svår, enda gången jag kört Enfield så varade kopplingen i hela sex timmar (nytt världsrekord?) innan den var misshandlad till döds, men som sagt ingen katastrof, inte svårt att hitta någon som kan fixa den, ska man pajja motorn får man nog använda en slägga (minst)...

hobbit
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

har nu tagit mig till mysore, pa "min old dirty bastard" resan har gott fran kusten upp till kumily dar vi var pa baboo rafting, och en 2netters treck ut i djunglen, en smatt iligal sadan, vi fick en egen guide och ett eget hus mitt i peryiar, elefanterna var en da fram till vallgraven som om gerdade huset...ca 10m fran oss. betalade 1000rs natt delat pa tre = maten vi handlade innan vi for ut, rattorna sprang pa vinden, i sovrumet, over senggavlen samt rumsterade i koket..
ovrigt sag vi vild g ris sambaihjort bison och horde tiger (enl guiden) pa ganska nara hall, kul utflykt, farden gick vidare u pp till muunar oc h topstation, vilka sagolika vyer, the plantagen de vilda spetsiga bergs topparna, rena sagoboken, sedan vidare ned for berget pa norra sidan uttfor den brantaste vag jag nogonsin kortpa, genom flera naturreservat, sedan upp for nestaberg till coonor och ooty, dar korde jag oxa minsta bran taste vagen och fler reservat, kul att se vilda elefanter fran hojen..
och till alla enfield belakare forutom kopplingen (som gor sig till kenna i gen.. alla berg) sa ar det en makalos maskin den b ara stankarpa,
hade i snon
Goran

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Mysore… därifrån kommer ashtanga yogan om jag inte missminner mig. Har du möjligheter så kanske du skall testa på ett litet fyspass! Kan vara bra att sträcka ut musklerna ordentligt efter en lång resa på MC:n!

hobbit
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

har nu tagit mig fram till goa, korde fran hampi pa morgonen, det gick sa bra 23mil pa lite drygt 3h det skulle vara 40mil totalt, men kordefel.. en sa dar 150km, sedan kom jag in pa rett vag, goaroad, sk high way.. men till en borjan var det mest djupa holor, sedan blev det morkt... taskit lyse.
och hadde hamnat mitt i gruvdistrikten, de bryter kol dar uppe och har sa gjort ett antalar, det gar ca500-600 lastbilar den vagen 24h var dag, sa tar det den 4h sa blirdet nogra vendor pa ett dygn det var helvetet pa jorden, damm, morker lastbilar halor trasiga bilar, bilar utanlyse, och ingenstans att ta vagen bara att korapa, korde 13h nestan nonstop, 1/2h mat sedan nogra vatten pauser. var frame i callangutt22;30.
de kennde inte igen mig pa hotellet trodde ja var not spoke helt javla rod av allt damm, kan bara varna for vagen ost vest hampi-panji..
jo ryggen har fatt sig en omgg har av min favo masor, kenndes 4cm forkort unge fara.
Goran

hobbit
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

hampi panji... den väst öst närmsta vägen....... använd inter den!
det ar ingen väg bara last bilar.. ca600st fram o åter 24 h dygnet, som att åka i ett dag brott. de bryter kol för vidare transport till världen....... helll on erth...... men det gick bra en då 13h nonstop ja ja 1/2 timmes meal 4st vatten rök pauser men annars bara vi körde på. det blev natt mörkt.. men vart i hellvete ta vägen ...ingenting.. bara tucks däcks verkstäder... lyset ballaur... fick henga på jeeparna de körde varjefall lite fortareen tuckarna.
sen när jag börja känna igenmig, på väg skyltarna panji ponda ... nej ja ska fan hem till callangutt...hem till Mr hotel.... kom dit 10,40... bodde ju där förra året men näre jag kom in på reusurangen umdra de vafan det var som komm de kännde inte igenmig röd från topp till tå av all t djävla dam o skit.
de trodde jag var nått spöke röd vit runt ögonen efrter gogglesn . men sedan var det öpna fsamnen...
var ju inte väntad den dan så det fick bli dorm med the kru men efter 13h i sadeln var jag bara lycklig att få lite mat o en säng......
fortsettnin följer kom hem till e-tuma i går.....
ska skriva en epilog...
fantastisk resa....
once in a life.
hobbit

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Hej Hobbit,
spännande läsning, verkar ha varit stundtals tungt med motorcykeln? Cykel är nog med andra ord inte att rekommendera.... :)

pia

hobbit
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

jo jag vill verklige rekomendera att åka hoj (enfield) så klart..
har parkerat hojen över sommaren, hos DR jonn, en väl meriterad mek mellan calangutt o arpora, han ska fixa o trixa med den så den är som ny när jag kommer ned i höst igen.
det är klart det är ett ävetyr. vill du över leva så är det upp till dig. man befinnersig längst ner på näringsskalan så att säga.
men den friheten du får uppleva går liksom inte att beskriva, här vill jag fota då stannar jag nu vill jag testa den här vägen, eller åker fel och upptecker nått så vackert o vänligt. så man bara blir kvar, inga buss/tåg tider.
nej ska till bax i höst. nov, dec, längtar redan. men det jag siktar på är att åka neg juli augusti o göra norra....
men det får bli en annangång eller annat liv.......
mvh Göran
läs mer på http://www.backpacking.se sök på hobbit

hobbit
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

föresten gå in på http://www.patandhelen.co.uk
dom har varit runt hela världen snart nu 4,5 år har väl ett1/2 år kvar hem..
Göran

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Hej!
Det låter som du har haft en spännande resa. Ser fram emot att läsa fortsättningen i höst :)