Resa till Kerala, bra ställen?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
mattek
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2007-02-09

Hej
Då jag förtillfället jobbar i Indien (Raigarh), hade jag planerat att åka ner till Kerala under 9-10dagar i mitten på mars för en liten semester. En av mina medarbetare här är i från Kerala och han gav mig förslaget att åka dit. Men sen har han inte gett mig så många mer förslag då indierna själva tycker man är lite knäpp då man vill åka på semester och bada...

Planen var att flyga till Cochin för att ta mig ner till Trivandrum och flyga tillbaka därifrån. Vilka ställen bör man stanna till på? Är intresserad av att hyra husbåt nån natt men mesta dels se lite stränder och bara slappa.
Jag vet att det är väldigt kort tid 9dagar.
Men alla förslag är välkomna även behöver man boka hotell eller finns det mycket ledigt?

Gustav
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

Hej!

Kerala är fint. Mina två favoriter är Munnar och Varkala. Munnar ligger uppe i Western Ghats begskedjan och är centrum för te-odlingarna i södra Indien (bergsluttningarna är alltså fulla av te-plantor). Varkala är (främst) en strand, som forttfarande är lite mer laid-back än ex. Kovalam.
Om du vill åka husbåt så åk till Kollam eller Alappusha som är centrum för detta. Räkna med att betala runt 3500 rupies för två dar/ en natt inklusive mat och vatten för tre personer. Det är billigare att förhandla direkt med kaptenen än med någon av alla de som bara förmedlar tjänsten.

Angående hotell så brukar det funka med att bara dyka upp och fråga om det finns något ledigt rum.

/Gustav

mattek
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2007-02-09

Tack för svaret.
Har pratat med en förmedlare på mail ang. hus båt. Han ville ha 15000 Rs för 1natt och 3 personer men då går resan från Alleppey till Kollam. Tycker dock att det låter väldigt dyrt och jämnför man med vad 3500Rs är det väldigt stor skillnad.
Men min kollega ska ringa ner och fråga varför han ger oss ett sånt sjukt pris.
Men annars om man åker dit, finns det många båtar att hyra? Eller bör man försöka boka en innan?

Gustav
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

15 000! Då tar nog förmedlaren åtminstone 10 000 rakt ner i fickan. Jag betalade som sagt 3500 och reste då från Kollam (reste på morgonen, och kom tillbaka solnedgången dagen efter).

Jag upplevde det som om det var gott om båtar som låg där kanalen mynnar ut i sjön, vi gick bara runt i en halvtimme kanske, tittade på tre, fyra båtar och pratade om priserna tills vi blev nöjda. Jag skulle bli väldigt förvånad om alla båtarna var uthyrda för det fanns väldigt många.
Det här var i början av november förra året så priserna borde inte ha stigit allt för mycket.

Lycka till!

Gustav

Annsen
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-02-12

Jag håller helt klart med Gustav. Munnar och Varkala är mina favoriter med! Munnar är en by i bergen med vackra teplantage och äkta Indien. Bo uppe på höjden precis ovanför trappan upp vid templet. Riktigt bra service! Hälsa från Anna och Ellen! Vi betalade under 100 kr för båda när vi var där i november. Och vandra omkring bland teplantagen på egen hand och prata med människor. De blir så glad och tycker det är jätte kul! Ta med varma kläder då det är väldigt rått på nätterna.

Varkala är toppen om du vill bada och bara ta det lugnt. Ta en öl på Blue Moon eller något av de andra ställena och äta färsk grillad fisk. Inte mycket av det äkta Indien dock. Fråga killarna på Cheeky Monkey om de kan spela chai, chai, coffee, coffee coh du får ett gott skratt! Fråga gärna om deras skiva o skicka hem till mig :)

Backwater kommer strax efter dessa två favoriter! Riktigt vackert att åka på de små floderna. Har inte åkte husbåt själv utan vi åkte en dagstur mellan Allepey och Kollan som var hur mysig som helst. Husbåt är om du har med dig någon vän du vill umgås med eller kanske någon kär. Lite mer för romantiska helt enkelt. Rådet vi fått när det gäller husbåt är att inte boka innan utan som Gustav sa. Åk dit, kolla på båtarna, gör klart för dig vad som ingår och förhandla om priset. Betala inte 15 000!!!! De är vänliga men vill ha pengar... Om du vill ha tips o lite kul kan du kontakta en vän där som bygger en resort. Han kan nog tipsa dig och om inte annat så har en husbåt som du kanske kan hyra. Helt galen är han så du lär få kul. Manu Sood är hans namn och mailen är .

Ha en jätte trevlig resa och är det något annat du undrar så hör av dig! Har varit i Kerala i 5 veckor nyss så har lite koll på läget..

Mvh Anna