Risk för inställt flyg

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Babu
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-07-20

Hej,

Undrar om någon har koll på reglerna kring inställt inrikes flyg och därmed missat utrikes flyg från Indien?

Vi brukar fyga från delhi till stockholm via olika resväg. För att inte missa flyg från delhi till stockhholm brukar vi komma till delhi en dag innan och övernatta i delhi som nödvändig ont.

Inrikes flyg har man hört att ofta blir inställt under vinter och dimma.

Vi har aldrig vågat köpa inrikes flyg med samma dag flyg till sverige. Tänk om att missa flyg och inte komma till skola, jobb och allt på tid.

Vi har hört att om det är på samma biljett så fixar flygbolagen nya billjett och transport?

Vad är samma billjett? Är det en sådan som man kan köpa från travelstart, super saver travel, seat 24 ocv eller måste det vara någon flyg bolag direkt?

Hur brukar ni göra?

Babu

 

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Har hela resan på en biljett så är det flygbolagets ansvar.

Har du en biljett till Delhi och en ny biljett från Delhi är det ditt ansvar att passa det andra flyget. Är flyget till Delhi inställt eller försenat så du missar nästa flyg är det bara att köpa nya biljetter eller övertala flygbolaget att ge dig snällt pris på "No show" ombokning.

Jag älskar Delhi och vill nog helst vara där några dagar innan jag flyger hem så har aldrig det problemet.

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

LaduLaser
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2014-12-16

Jag kör på samma som Mats, ser till att vara i Delhi i MINST en dag innan flyget hem går. Jag ser dessutom till att sova nånstans nära Airport Expressen sista kvällen, så att inga bilköer kan försena eller stoppa färden till Indira Gandhi International. Skulle inte rekommendera att åka på semester med ett planerat orosmoln under sista dygnet. Tänk att ha den tanken nötande i bakhuvudet hela tiden. Då skulle det ju bli omöjligt att slappna av och njuta av semestern.

__________________

Nästa resa: Delhi-Mathura-Rishikesh-Haridwar-Delhi. November 2019.

Babu
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-07-20

Hej,

Tack Mats och Ladu.

Vi har alltid gjört så också att stanna en natt i delhi i mahipalpur nära till flygplats. Men nu blir det lite tråkigt och onödigt med tre barn och bortkastad tid. Vi brukar flyga två gånger om året.

Delhi flyplatsen har eget hotel inne i terminalen men tillåter inte fem person i ett rum även om en är bara sex månader gammal. Alla hotel i mahipalpur kör med 12 pm utcheckning så ofta åker man betala 2 nätter om man flyger på kvällen. Inte ens bokningar gjörda med booking.com, hotel.com är  säkra på medel hotel  runt 4000 rs per natt. Att bara ta så mycket baggage och åka fram och tillbaka i delhi är lite krävande för barnen Sad

Vi kollar ofta på momondo.se för flyg biljetter så kommer det upp från stockholm- delhi- udaipur med klm med jet air och france med air india. Det blir då som sagt via resebolag seat 24, travell start, flyg stolen etc. Det blir då samma betalning och samma papper via bolaget men tar då KLM och France air hänsyn till om jet eller airindia ställer in? 

Att ta risken att köpa ny flyg på plats själv finns inte i tanken. Om inte flyg bolag sköter allt och tar ansvar. Annars är det värt med besvaret med hotel natt.

Babu

 

 

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Om det är till Udaipur du skall bör du resa till Ahmedabad istället. Ahmedabad ligger på taxiavstånd från Udaipur. Emirates och Qatar Airways flyger Stockholm-Ahmedabad med bara ett byte i Dubai respektive Doha. Mycket smidigare än via Delhi.

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

Babu
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-07-20

Ju, Det har vi tänkt många gånger men blir saftiga priser till ahemedabad. Qatar air skilljer 10000 kr till ahemedadad istället för delhi. Delhi t/rt kostar 18000, ahemedabad 28000 (båda med en byte). Fyra vuxna en bebis.

Babu