Rundtur i Kerala

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
paulahellevi
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-05-28

Hej,

Jag har varit i Kerala fyra gånger under de senaste tre åren. Jag har åkt runt och sett och upplevt otroligt mycket och lärt känna många trevliga människor där. Jag har bra, pålitliga kontakter om du vill ha ett paket med hotell och rundresa, kanke prova på uppleva Ayur Veda, en natt på husbåt, besöka teplantage, se vilda djur mm, mm.

Jag rekommenderar det verkligen!

paulahellevi

marhog
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-23

Hej

Precis det du berättar är tänkt att vi skall göra i mars månad. Åker iväg den 8:e mars och landar i Trivandrum. Med tanke på vår ankomst som är mitt i natten ca 03 så känns det vettigt att boka ett hotel i Kovalam för de första nätterna. För övrigt är planerna inte så noga inritade ännu utan förhoppningsvis skall det bli en både avkopplande och äventyrlig resa runt om i Kerala. Tar gärna emot bra tips på boende, utflykter och allt annat som kan vara viktigt för den som reser till Indien för första gången i sitt liv.

Känns underbart att planera alltsammans och nu när visumet är inklistrat i passen och ryggsäckar är inhandlat så är det bara resten kvar... :D

mvh marhog

paulahellevi
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-05-28

Det finns så mycket att se både runt omking Trivandrum, norrut i Backwaters och Alleppey, i bergen i Munnar, Peryar eller Wyanad. Ja, hur mycket som helst!

Jag har en kontakt som kan lägga upp ett paket med hotell och transporter hela tiden eller en del av tiden om du är intresserad av det. Det är absolut det enklaste sättet och då utnyttjar du tiden optimalt i stället för att använda tiden till att leta och ordna boende, transporter mm. Det kan vara tidskrävande och omständigt i Indien.

Det som du absolut inte ska missa när du är där är t.ex.

1) Kanya Kumari ( Cape Canyon ), Indiens södra spets som ligger ca 100 km söder om Trivandrum. där möts de tre haven, Arabiska Havet, Indiska Oceanen och Bengaliska Viken.
I Kanya Kumari har jag bott på hotell Singaar, helt OK.

2) Båttur i Husbåt i Backwaters. Detta kan man göra utanför Alleppey eller Kumarakom, eller från Kovalam till Alleppey. Du bor på båten över en dag och natt ( eller mer ) när du glider genom kanaler och åar. Som ett paradis, helt fantastiskt!

3) Kochi, Statens Businesscentrum, där du kan uppleva vimlet i en "storstad", även om Kochi med deras mått mätt är en relativt liten stad, bara ca 1 miljon invånare... Staden består av ett antal öar, där Fort Kochi är den gamla delen och där ligger en palats, Vasco da Gamas kyrka och judisk Synagoga, vilka är definivt värda att se. I de judiska kvarteren kan man dessutom besöka små butiker, i hamnen kan du se de kinesiska fiskenäten och fiskmarknaden och strax intill avnjuta ett glas sagolik fruktjuice!
I Kochi har jag bott på Grand Hotell i Ernakulam ( shoppingdelen ), rätt billigt men helt OK, och även på Malabar House i Fort Kochi, dyrare men mycket bra läge och helt fantastisk service.

4) Munnar eller Peryar, båda österut och lite uppåt i bergen, med såååå mycket teplanteringar, kryddor, vilda djur mm. Dessutom lite svalare klimat, vilket kan kännas väldigt skönt efter den fuktiga värmen vid kusten. I Munnar har jag bott dels på Blackberry Hills, helt underbart läge i sluttningen med fantastiska vyer, men ligger lite längre från staden. T & U ligger nära staden och är ett bra hotell med mycket god mat.
I Periyar bodde jag på Tree Top, mycket bra!

5) Om tiden räcker till rekommenderar jag varmast även Wyanad i Keralas Nordöstra hörn. Mera vildmark, underbar natur, många vattenfall, en urgammal grotta där man kan se skrifter från så där 3000 år sedan, elefanter i naturlig miljö mm. mm. Wyanad ligger ca 270 km från Kochi och det tar en hel dag att åka dit med bil. Jag har bott på Vythiry Resort, ett hotell med hög standard, mycket bra service och underbart läga mitt i grönskan och även på Greesham Resort, enklare och billigare men helt OK.

Är du intresserad av att få hjälp med förslag på arrangemang med bil , chaufför och hotell kan jag förmedla en mailadress för vidare kontakt.

Min erfarenhet är att hyra en bil och köra själv där är uteslutet. Att åka med allmänna transportmedel är svårt, jobbigt och tidskrävande. Jag har åkt tåg en gång och det fungerade bra, men biljetten behövde bokas flera veckor innan! De flesta hotell vill ha en bokning i förväg, i alla fall om du vill ha hotell med god standard.

Hälsningar
Paulahellevi

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

paulahellevi skrev:
Att åka med allmänna transportmedel är svårt, jobbigt och tidskrävande. Jag har åkt tåg en gång och det fungerade bra, men biljetten behövde bokas flera veckor innan! De flesta hotell vill ha en bokning i förväg, i alla fall om du vill ha hotell med god standard.

Jag delar inte din uppfattning att det är ”svårt, jobbigt och tidskrävande” att resa runt med allmänna transportmedel.

Tvärt om!
Man behöver inte alls boka någonting ”flera veckor innan”. Det finna absolut ingen anledning att boka hotell i förväg.

I Indien och speciellt mellan de destinationer du beskriver ovan är det mycket enkelt att utan förbestämda planer resa runt mellan helt på egen hand utan inblandning från någon resebyrå som bestämmer åt sig. Om man avstår från att boka innan hos någon dyr resebyrå har man stora friheter att stanna längre där det är kul, ändra sig, strunta i platser när andan faller på och kan helt enkelt göra som man vill.

Skulle ett hotell vara fullt finns det massor av andra hotell att välja mellan. Det finns speciella kvoter på tåget om man vill köpa biljett dagen innan. Att hyra bil med chaufför (taxi) kostar bara 5-10 rupier / kilometer och det är bara att åka när och om andan skulle falla på. Det går bussar regelbundet från närmaste busstation. Att resa runt på egen hand i Indien är enkelt och okomplicerat.
_

paulahellevi skrev:
Är du intresserad av att få hjälp med förslag på arrangemang med bil , chaufför och hotell kan jag förmedla en mailadress för vidare kontakt.

Snälla, kan vi inte få slippa provisions-försäljare här på forumet?

paulahellevi
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-05-28

Jag är ledsen om jag upprört någon. Nu var det inte frågan om resebyrå utan privata kontakter. Dessutom är det ju upp till var och en hur man vill åka ovh vad man vill lägga sin tid på. Vill man ordna allt själv är det väl helt i sin ordning, vill man ha hjälp, går det att få. Och billigt är det ju, hur man än gör...

paulahellevi

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

paulahellevi skrev:
... det ju upp till var och en hur man vill åka ovh vad man vill lägga sin tid på.

Naturligt är det upp till var och en att välja sina leverantörer. Jag bara tycker att det vore tråkigt om indien.nu degraderas till ett forum där researrangörer och deras ombud raggar kunder. Läs reglerna för forumet, speciellt punkt två: http://www.indien.nu/forum.indien.nu/vfos.php#0

paulahellevi
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-05-28

Då vill jag upplysa dig om att det är en total missuppfattning att jag skulle agera som ombud till någon resebyrå!!!
Då kunde vi ju även påstå att så fort någon rekommenderar ett hotell , agerar man som ombud.

paulahellevi