Studera hindi med csn i indien

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
f_i_f_f_i69
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2012-06-16

Hejsan.

Någon som har erfarenhet av att studera i indien?
Jag har googlat endel, men med dåliga resultat.

Alla tips mottages tacksamt.
Glada hälsningar Frida

Henric
Henrics bild
Uppkopplad
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Hej! Det finns gott om bra högskolor och universitet i Indien, många som ska ge CSN, men i mindre städer kan språket vara ett problem. Även i en stad som Udaipur går många av de klasser som ska vara på engelska på hindi, för att studenterna helt enkelt inte klarar av den nivån av engelska som behövs. Det gäller även kurser som master i engelsk litteratur(!) där klasserna hålls på hindi och eleverna köper färdiga studieböcker på hindi. Räkna också med mycket mer byråkrati och en hel del jobb och frustration. Men bli inte avskräckt för det. Som utländsk elev blir du lätt favorit hos lärare etc och du kan ha många meningsfulla konversationer etc.

På vilken nivå har du tänkt studera och vilket ämne? Har du funderat på någon speciell stad?

__________________

Med vänliga hälsningar
Henric Carlsson
indien.nu

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu