Tåg i södra Indien

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Jennie Linnéa
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2004-07-14

Jag har tänkt åka på en långresa i Indien och vill ha tips på vad jag ska se respektive inte se, vad jag ska göra respektive inte göra, m fl tips och varningar. Jag har tidigare bara varit i Goa men tänkte nu ge mig ut i vida världen. 8O
De ställen jag vet att jag vill se är Tirupati i Andra Pradesh och sydspetsen, vad den nu heter. :?
Törs jag åka tåg hela vägen runt från Goa via sydspetsen och upp längs ostkusten eller ska jag bara åka tåg rakt över och flyga ned eller... ja, ni fattar!
Det viktigaste för mig är att få SE Indien, och inte bara Goa. Gillar natur mer än städer och djur mer än människor. :)
Alla tips och erfarenheter är välkomna.

olabandooola
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-08-23

Jag reste med tåg till 90% funkade asbra, du kan läsa mer på http://www.resdagboken.com/travel.asp?id=4957

Där står allt om resan från Delhi till Kerala!

/ Ola

raita
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2004-03-03

olabandooola skrev:
Jag reste med tåg till 90% funkade asbra, du kan läsa mer på http://www.resdagboken.com/travel.asp?id=4957

*Pust*,, nu är det läggdags. Jag råkade visst fastna framför dina cykeläventyr i Kerala.. aja på't igen imorrn! du skriver bra :)

insayt
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2004-07-24

Tåget i Indien är underbart, Har själv åkt andraklass från Bombay till Chennai 34 timmar, kanon. Visst du får trä och galoonrumba efter ett tag, men det är det värt. Har också åkt buss till Pondicherry och buss till Villupuram, sedan tåg till Tiruvanantapuram i Kerala.

Resan var underbar till Kerala, tåget går längs med Nilgrisbergen där gränsen till Kerala går. Sidan Tamil Nadu har du jordbrukarland och på andra sidan Nilgrisbergen har du Kerala med lummiga Kokospalmer, Bananplantage, Kardemumma mycket mer.

Jag vaknade halv sju på morgonen och då var jag inne i Kerala, en fantastisk syn. Människor var ute på risfälten och gjorde sina behov. De satt som statyer utspridda över den vattendränkta åkern, ett skimmrande vackert ljus strålade ner från himlen, likt en dimslöja i en saga och de otaliga kanaler och laguner ringlade likt ormar bland kokospalmer och bananplantor.

Tåget tuffade i sakta mak medan jag pratade med en stolt morfar till ett barnbarn på väg till Tiruvanantapuram.

Vill du uppleva gemenskap och komma människor nära, ta tåget!!!

Mvh Peter

Jennie Linnéa
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2004-07-14

Tack så mycket för tipsen! Nu är jag ännu mer säker på att jag vill åka. Men hur är det med kostnader? Läste i en annan tråd att man kan leva på ca 2000:-/månad inklusive boende. Gäller detta även med tågresandet eller hur mycket kostar det?

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Jag skulle nog lägga på minst en tusenlapp på det. 2k är nog om du inte reser utan stannar längre på ett ställe. Räkna med 3k i månaden för budgetresande.

mvh,
p

Jennie Linnéa
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2004-07-14

Det är ju fortfarande överkomligt för en semester... :) Var på Maldiverna i vintras och där gick det 25000:- på två veckor... :!:

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Maldiverna är fantastiskt, bodde du på resort eller båt, eller dy dyker kanske inte? Jag var där i två veckor o bodde på en dykbåt o reste rundor o dök, fantastiska vatten!

Jennie Linnéa
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2004-07-14

Lite sidospår från Indien men...

Jag bodde på Kuredu och dök så ofta jag orkade och kunde (man vill ju dricka lite också). :lol:
Det kanske blir dykbåt nästa gång. Jag har alltid velat åka till Maldiverna så kanske jag överromantiserade lite innan. Jag kan inte säga att jag blev direkt besviken men jag hade hellre åkte till Indien. Framför allt för de pengarna! 8O
Men visst var dykningen oslagbar. Och vädret var toppen, det var lyxigt, gemytligt, avkopplande, väldigt lagom. Utom priserna då förstås!
Och i december 2008 firar Prodivers (Maldivernas största och äldsta dykklubb) 20-årsjubileum så då blir det livat. Var där under 15-årsjubiléet och det var toppen, massa gratisdyk, tävlingar, prylar, tårta och champagne mm. 8)
Så det rekommenderar jag också. Men kulturen, människorna och allt sånt var ett minst sagt försumbart inslag, i alla fall på Kuredu.
Jag tycker att det finns olika sorters semestrar. Dels den där man ser kulturen, folket, själen, och dels den där man bara tar det lugnt. Den första sortens semster tillbringar jag helst i Indien. Men den andra är nog Maldiverna perfekt för! :)