Tamil Nadu, Kerala, Karnataka sommaren 2010

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Emstr
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-11

Vi åker till södra Indien i mitten av juni och stannar till mitten av augusti. Vi tänkte börja i Chennai och åka hem från Bangalore. Då vi båda är studenter vill vi få tag på så billiga biljetter som möjligt! Vi är dock super kassa på att hitta billiga biljetter och undrar om ni har nån tips? Har ni någon erfarenhet av hur nära inpå biljetterna blir som billigast?

Tack!
Emma och Malin

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Biljetter brukar vara billigast 11 månader före avgång. Köp i mycket god tid för att spara pengar.
Att flyga till en stad och hem från en annan brukar vara betydligt dyrare än att flyga till och från samma stad.

Det är billigare att flyga till Delhi eller Mumbai än till Chennai eller Bangalore. Turkish Airlines tar just nu under 5000 kronor från Stockholm t.o.r. Mumbai och Finnair har billiga biljetter från flera städer i Sverige t.o.r Delhi. Köp biljetter till Delhi eller Mumbai och ta tåget till Chennai och från Bangalore så spar ni många många många tusenlappar.

Emstr
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-11

Tack för svaret!
Ja det är väldigt stor skillnad på priserna.. Men vet du (eller någon annan) om det går direkt tåg mellan Bangalore (eller nån annan stad i Karnataka)och Delhi, hur ofta de går och vad priserna ligger på? Har tagit tåget mellan Chennai och Delhi tidigare så den turen kan vi..

Tack för all hjälp!

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Snabbast är 2430 Rajdhani Express som avgår från Delhi på måndagar, tisdagar, fredagar och lördagar klockan 20:50 och kommer fram till Bangalore klockan 06:35. Resan kostar 2120 rupier i 3A-klass inklusive alla måltider.

Billigast är 2628 Karnataka Express som avgår dagligen från Delhi klockan 21:15 och kommer fram till Bangalore klockan 13:40. Resan kostar 286 rupier i 2S-klass (hårda träbänkar) och 546 rupier i SLEEPER-klass.