Turistvisum upp till 5 år

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Regnskog
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-24

På Cox and kings står det att det nu går att ansöka om turistvisum som räcker upp till 5 år. Jag mejlade och frågade vad som krävs för att ansöka och de svarade att jag ska söka som vanligt, men bifoga ett brev där jag anger mina skäl för varför jag vill ha ett visum som räcker i 5 år. Nu undrar jag, vad kan tillräckliga skäl vara? 

LaduLaser
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2014-12-16

Jag har nu läst om flera personer som försökt söka något annat än det vanliga halvårsvisumet (oftast ett 1-årsvisum), och alla har fått avslag på sin ansökan. De har då angett skäl som t.ex. att hinna resa runt till alla platser i landet de vill se under ett års tid, eller att gå en längre yogalärarutbildning.

Femårsvisum var tidigare arbetsvisum, dvs du bör ha en färdig deal med en arbetsgivare i Indien, helst ett stort företag med en egen HR-avdelning som kan fixa alla intyg och papper åt dig från indiskt håll, allra helst med en jurist som ambassadfolket i Sverige kan ringa till för att reda ut eventuella frågetecken. Får du avslag på din ansökan om ett 1-5 års visum så återbetalas inte ansökningsavgiften.

__________________

Nästa resa: Delhi-Mathura-Rishikesh-Haridwar-Delhi. November 2019.

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

Dyrt försök i så fall. Hutlöst dyra visum överlag, man vill tydligen stoppa utländsk turism. Inte många vill väl åka på en snabb semester, 1-2 veckor, och betala 1289 kr för ett vanligt visum... Eller den marginellt lägre kostnaden för "Entry" - är det E-visum?

vistet
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-17

tommypeters skrev:

... Hutlöst dyra visum överlag, man vill tydligen stoppa utländsk turism. Inte många vill väl åka på en snabb semester, 1-2 veckor, och betala 1289 kr för ett vanligt visum...

Dyrt , ja. Men inte unikt , kinesiska visum kostar det samma. Plus kravet på detaljerad resplan , uppbackad med hotellbokningar.

__________________

high road to...