Turkish airlines...

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Jonas Erkman
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2012-12-10

Om man vill resa till Indien och tillbaka och få mat på planet till ett hyggligt pris så är Turskish airlines jättebra! Om man däremot betraktar flygresan som ett trevligt inslag i en större reseupplevelse, så bör man nog välja ett annat flygbolag.

På utresan från Göteborg den 14 december var stämningen ganska dålig. Avresan var försenad, varför vet jag inte. Flygvärdinnorna suckade och såg bekymrade ut. Jag kände mig i vägen från början. Trots att vi skulle flyga till Istanbul hade personalen bråttom och slängde ut brickorna på våra små bord. När kaffet serverades började en värdinna skälla på mig för att jag inte hade svarat på den livsavgörande frågan om jag ville ha mjölk i kaffet, som hon hade ställt till passageraren som satt bredvid mig. Jag tänkte att det kanske hade hänt något. Men det fortsatte.

När jag på anslutningsflyget mellan Istanbul och Mumbai bad om en whisky före maten så himlade den nya flygvärdinnan med ögonen som om jag var dum i huvudet. OK, det var bäst att sitta still och läsa. Men ingen kom och hämtade brickorna. Efter en dryg timme började en del av mina medpassagerare själva gå bort till flygvärdinnorna med sina tomma brickor. Efter nästan en och en halv timme lyckades personalen organisera sig och tog även övriga passagerares brickor. När jag vänligt påminde om min whisky fick jag en - utan ett ord med en mycket sur min.

Jag tycker inte om när människor smilar eller gör sig till för mycket, men flygvärdinnorna på Turkish såg för det mesta ut som uttråkade tanter. Alla större företag har problem med oprofessionell personal, men ouppfostrade flygvärdinnor är ingen bra början på en resa.

Maten var god.

 

 

Madrasskungen
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2012-10-10

Tråkigt att du fick en sådan upplevelse, själv så tyckte jag att Turkish Airlines var riktigt bra och kommer absolut att fortsätta flyga med dem. Whisky bjöd de gärna på utan något gnäll eller fördröjningar, maten var utmärkt etc.

Men jag kanske bara hade tur... Får väl se hur det blir på hemresan!

Flygvärdinnorna var väldigt trevliga och flirtiga, vilket självklart uppskattas av en ung singelkille Wink Sen så tyckte jag att de gjorde mer än vad som kanske behövdes för att serva passagerarna. Framför mig satt ett par äldre herrar som blev flyförbannade när den ena maträtten tog slut, de i princip reste sig ur stolarna och skrek på den stackars flygvärdinnan som gick iväg helt gråtfärdig och efter en stund kom tillbaka med maten de ville ha. När hon sedan förklarade att det var deras (flygvärdinnornas) mat men att de gjorde ett undantag idag så fnös männen bara och tog maten utan att varken titta på eller tacka flygvärdinnan.

MrBlues
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2012-06-11

Jag hade också en positiv flygresa hit och hoppas hemresan om 3 veckor blir lika bra. Tråkigt att du fick en sådan resa, hoppas nästa blir bättre.

LFredrikJonsson
LFredrikJonssons bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-10-24

De fem resor jag har haft hittils med Turkish Airlines har varit angenäma och problemfria... kanske inte i paritet med Qatar eller Thai, vilka jag skulle vilja hålla som favoriter, men absolut Europas bästa bolag, vilket de också prisats som.

__________________

Var till Indien första gången 1996 med min fru, vi åker tillbaka för åttonde gången i December 2016.