Två veckor över att spendera i Goa och ev Kerala - sent ute igen - behöver tips

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tina.S
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2012-11-28

 

Anlände till Mumbay den andra januari och tog tåget ner till Goa. Det är första gången jag är här och har redan blivit biten  Känner nu att sex och en halv vecka  är för kort för att hinna upptäcka allt jag vill se.
 
Blir kvar här i Benaulim till 26 jan och nu skulle jag vara otroligt tacksam för tips på vad jag ska göra de två sista veckorna innan jag måste återvända till Mumbay för att ta flyget hem till kalla Sverige igen.
 
Upptäckte att jag behöver börja planera för att ha en chans att få några tågbiljetter, sent ute som vanligt med andra ord.
 
Har fått tips på Kerala och ett antal ställen i Goa (Gokarma/Agonda/Palolem) samt Hampi.
 
Lönar det sig att åka hela vägen ner till Kerala eller är det bäst att utforska Goa ordentligt först?  
 
Suveränt om jag kan få lite tips i förvirringen

amandaj
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2012-10-01

Åk till Hampi och spendera i alla fall 1-2 nätter där, på andra sidan floden. Vill du inte utforska staden och templen själv så är Hampi proppfullt med backpackers i alla åldrar, så det är bara att sätta sig på ett fik så möter man människor som kanske vill dela en rickshaw (max 300-400 rs för några timmar med en shaufför som kan guida genom templen och berätta hindihistorier) eller en cykeltur (eller moppe) till de finaste templen. Boende är oftast väldigt billigt också, jag betalade 100 rs/natt för ett jättemysigt rum, även om jag hade otur med den tokiga ägaren (Sri Durga, bo inte där). Smile

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Besök Murdeshwar och Udupi. Det går lokaltåg från Madgaon (nära Margoa och Colva) och Canacona (nära Agonda och Palolem) till Murdeshwar och Udupi varför du inte behöver boka tågbiljetter i förväg.

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

Tina.S
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2012-11-28

Tack bägge, jag pratade med en kille imorse och han gav mig samma tips som ni, dvs Hampi och Goa och hoppa över Kerala den här gången. Det gör det lättare för jag behöver bara boka biljetten tillbaka till Mumbay från Margao eller Gocarma.

Murdeshwar och Udupi var nya för mig, det måste jag kolla upp Smile  Räcker det med tre dagar i Hampi eller behöver jag mer tro?

Sen åker jag nog tillbaka och betar av kusten vartefter, Gokarma ska visst vara något speciellt. De andra platserna blev jag nyfiken på.

Tips och sympunkter på boende i Hampi mottages tacksamt, jag reser som ensam tjej och som vanligt får man tänka sig för även om bäst före datum har gått ut Smile

Det här är så himla kul eller hur Wink

 

 

 

 

 

 

amandaj
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2012-10-01

Bo på andra sidan floden, där är det mycket lugnare och mycket mer backpackers. Det är dock ganska lugnt i Hampi över lag, alla måste vara inomhus efter 10 och alkohol är olagligt. Jag tror att guesthouset till restaurangen White Elephant var ganska pålitligt, försökte få rum där själv i början av december men det var proppfullt. De har i alla fall wifi i restaurangen, vilket är lite sällsynt.

Tina.S
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2012-11-28

Tack för tipsen, forumet har varit en suverän källa full med bra att ha info