Var ta vägen i Mumbai + boende?

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
divakara
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2009-12-05

Hej! Jag landar i Mumbai 11 november och tänker denna gång stanna några dar och checka staden, men då jag tidigare direkt rest vidare med inrikesflyg så har jag ingen aning om var jag ska ta vägen. Finns det nåt typ "backpacker-område" liknande Pahar Ganj i Delhi?
Gärna med lite shysst shopping i närheten.
Har ni några tips på bra boende, tänker mig inte alltför dyrt men ändå hyffsat okej standard.
Ni som varit med :)

Namaste!
Asinja

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Mumbai är en av världens största städer med rikt utbud av museum, konserter, teatrar, nattklubbar, restauranger, biografer, affärer, köpcentrum, marknader, bazarer och allt annat som hör megastäder till.
_

De flesta turister brukar bo i Colaba men det är inget backpacker- eller lågpris-område som Pahar Ganj i Delhi. Det finns gott om hotell, restauranger, barer och butiker av alla slag i Colaba.

Det är dyrare att bo i Mumbai än någon annan stans i Indien.

När jag bor billigt brukar jag bo på Oliver Hotel på 6 Walton Road. De tar 800 rupier för ett enkelt enkelrum med badrum.

Mitt i mot på 15 Walton Road ligger Hotel Cowies som är ungefär dubbet så dyra men de har mycket trevligt inredda rum och bjuder på en liten frukost.

Klassiska Café Leopold i Colaba:

FOTO: Mats Larsson

divakara
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2009-12-05

Tack för tipsen matsism!
Hittar dock ingen e-mail till Oliver.
Har fått tips om att Hotel Bentleys ska vara trevligt också, ser ut att ligga nära Gateway of India.
Har ingen uppfattning om avstånden mellan de två hotellen, tänkte om det är två helt olika områden, vilket tror du är "bäst" att på i?

divakara
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2009-12-05

Hm. Utforskar Google maps lite närmre , finns inget Hotel Oliver utmärkt men däremot verkar Walton road ligga jämte Bentleys som ligger på Oliver road.
Vet du om det brukar finnas lediga rum på Oliver, förbokar ju helst men hittar som sagt ingen mail, tänkte om det är möjligt att boka fårn flygplatsen eller om det ofta är fullt.

Namaste! :)

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

divakara skrev:
Hittar dock ingen e-mail till Oliver.

Jag kan omöjligt tänka mig att Datwani på Oliver ens vet hur man startar en dator eller ännu mindre hur man använder ett tangentbord. Att de skulle ha e-post är helt otänkbart. Ring Datwani på telefon 0091-02222840040 eller mobil 0091-9324557540. Adressen är 6 Walton Road och det ligger många billiga hotell på den gatan så är ett fullt går man till grannen. Billiga hotell brukar inte ha webb-sidor och e-post.

brudinnan
brudinnans bild
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2014-02-23

__________________

Connie