Varkala hotell

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Flax
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-10-10

Är det någon som har tips på något bra hotel nära stranden i Varkala? Har kollat på några: Varkala Marine Palace, Panchavadi Ayurvedic Beach Resort,Hill Top Ayurvedic Beach resort och Krishnatheeran Ayurvedic Holy Beach (Vad långa namn alla hotell har :wink:). Åker dit över Jul och Nyår. Behöver man rum med AC eller funkar det utan? Har läst att öl inte serveras överallt :( Är det så fortfarande?

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Jul och nyår bör du boka. Andra tider är det bättre att kolla på rummet först.
Öl serveras diskret i tekanna eller liknande.
Nätterna är ganska kalla i slutet på december och början på januari.
AC tar inte bara bort värme. AC tar bort den fuktiga luften och det är rätt skönt när man skall sova men knappast nödvändigt.

Gustav
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

matsism skrev:
Öl serveras diskret i tekanna eller liknande.

Senast jag var i Varkala (visserligen hösten 2005) dracks det ganska öppet. Nu dricker jag visserligen inte öl men spriten serverades helt öppet och spritaffären in mot stan var ganska välbesökt... Tror att den stora inströmningen av turister (numer verkar det ju till och med komma charterturister :x ) har gjort att polisen inte försöker upprätthålla just den lagen längre.

//Gustav

Flax
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-10-10

Då kan man känna sig lugn. Någon öl, om än i tekanna framåt kvällen, är ju aldrig fel. Att man måste boka hotell över Jul och Nyår, även i Varkala är nog säkrast. Nån som vet hurdan hotellstandarden är i Varkala generellt? Är det något speciellt man ska tänka på när man ska ut med båt i Backwaters? Vi är bara 2 personer, ska man ta en egen båt eller funkar det om man slår sig ihop med andra?

Maserati
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-01-16

Öl serveras överallt..................på ett eller annat sätt. Har aldrig haft några problem med att få pilsner närhelst på dygnet.
Du behöver definitivt ingen A/c. Bortkastade pengar. En takfläkt duger alldeles utmärkt.

S043602
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-04-12

Håller med om att det inte behövs någon AC, utan de vanliga takfläktarna räcker normalt vid den tiden på året. När vi var i Varkala för knappt ett år sedan fanns det vissa restauranger som inte alls serverade alkohol medan andra hade allt från öl i tekanna till importerad laglig whisky. Normalt sett är det mellan 25 och 30 grader vid den tiden, men när vi var i Cochin hade vi nästan 35 grader, vilket enligt en lokal taxichaffis var ovanligt mycket. Han sa att det berodde på den allmänna miljöförstöringen. Det funkar med vanlig takfläkt även vid 35 grader men visst är det skönt med AC när det är så varmt. Det viktigaste är ändå att dricka mycket vatten. Även om jag är skrämmande medveten om att flyget är en stor bov i dagens miljöproblem så måsta jag ändå bara åka tillbaka till Indien. Det är skitigt, svettigt, trångt, tjattrigt och helt underbart. Ta med er dom orden och bara njut av detta fantastiska land med världens underbaraste människor. Håkan

Flax
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-10-10

Tack för råden. Vi ser verkligen fram emot vår Indienresa.