Volontär i Andhra Pradesh

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Yook
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2002-12-07

Här är en bunt bilder ifrån när jag bodde och jobbade på ett internat för handikappade barn i Andhra Pradesh.
Stället ligger i Hanamkonda/Warangal, nordost om Hyderabad.

Underbara ungar! Bodde där ett halvår och det var bland det bästa jag gjort i mitt liv.
Andhra Pradesh tillhör väl knappast den vanliga turistrutten, men oj vad folk missar.
Ska tillbaka om ett par veckor.. :D

Här är en gruppbild på alla barnen. De vita är albinos, inte västerlänningar.

Det är svårt att se att de är indier. Folk försökte ofta lura dom på marknaden i tron
om att de var västerlänningar, men när de pratade flytande telugu sjönk priset genast..

Två flickor väntar på lunch.

Trädgårdsarbete...

...och nöje!

Med mycket vilja kommer man långt!

Föreståndarinnans vackra mor. Hon bär verkligen sin ålder med stolthet.

Och föreståndarinnan själv, i full färd med att lära barnen allt hon kan.

Huvudgatan i Hanamkonda.

Och så en avslutande bild på våra tre fina katter.

Vill du veta mer om projektet och organisationen som sänder ut volontärerna,
titta in på SBUF:s hemsida. (Klicka här!) Är du intresserad av att åka dit,
eller har undringar kring Hyderabad eller andra ställen i AP, hör av dig till mig. :)

Yook
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2002-12-07

Hej Johanna!

Av nån anledning vill inte Passagen att man ska kunna hämta bilder sådär ifrån en sida hos dom. Så du får gå till den här länken, http://hem.passagen.se/jozo/indien/ så ska du nog kunna titta på bilderna. Skriv gärna några kommentarer, vore intressant att höra. =) Funderar du på att göra något liknande eller?

Yook
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2002-12-07

Hej Ninna!
Kul att du är intresserad av att åka som volontär. Det är häftigt.. :)
Ja, vill du veta allt kanske det är bättre att du messar eller mejlar mig privat, istället för att jag fyller upp hela forumet här. Då du själv inte är registrerad användare kan jag ju inte messa till dig..

Men lite kort kan jag ju berätta ändå.

Att jag hamnade just där berodde på att det var stället i Indien som SBUF skickade volontärer till. Från början hade jag ingen specifik dragning till just Indien, utan ville mest åka ut som volontär till nåt bra ställe. Min kompis var het på detta projektet, så jag hakade på. Nu är jag däremot helsåld på Indien! =)

Hur det kom sig att projektet låg just i Hanamkonda i Andhra Pradesh är en lite längre historia som jag kan ta mejlledes om någon är intresserad..

Pengamässigt gick det väl på cirkus tjugo-tjugofem tusen. Minns inte så noga. Tio tusen hade jag fått i bidrag ifrån vår sändande organisation, SBUF, fem tusen fick jag från Olof Palmes minnesfond och resten pungade jag ut med själv. Hade ganska lätt kunnat finansiera hela grejen på bidrag om jag bara ansträngt mig lite mer. Finns massor med stipendier att söka. Olof Palmes var det enda jag sökte..

Vart du ska vända dig för att bli volontär i Indien beror väl lite på vad du vill göra och vem du är. Om du har några föreningskontakter redan, så kanske dom har någon verksamhet i Indien? Att åka på kristna projekt som jag gjorde har blivit allt svårare i och med hindunationalisternas väldigt mycket striktare visumskontroller. Hade en kompis som skulle göra samma sak som vi och som råkade nämna nåt om en kyrka på ambassaden när hon skulle få sitt visum. Dom blev suuupermisstänksamma och hon fick komma in i ett eget rum där hon korsförhördes av en arg man. Sen vägrade dom att ge henne turistvisum. Hon lyckades fixa ett korttidsvisum i sista stund iaf, men det var nära att allt sket sig.. Dom är livrädda för missionärer. Kanske iofs kan vara lite försåeligt med historien i åtanke.. Men det där blir en lång diskussion som jag inte tänkte ge mig in på nu.
Hur lång tid har du tänkt dig vara borta? vill du upp i himalaya eller ut i obygden i östra indien? det finns ju en rätt stor valmöjlighet på inriktningar.. hur gammal är du förresten? ska du åka själv eller med kompis?

hoppas verkligen att du kommer iväg!! längtar själv efter att få åka tillbaka igen.. saknar mina vänner och "småsyskon" där så tokmycket ibland..