Ahmedabad - Bilder, fakta och information

Ahmedabad, Gujarat
Snabbfakta
Ahmedabads placering i Gujarat
Invånare (ca)
5 500 000
Språk
Gujarati och Engelska
Bäst tid att besöka
Ahmedabad är som bäst under vinterhalvåret

<p>Ahmedabad är en riktig storstad. Här finner du shoppingcentras och fina butiker som man inte gör på många andra ställen i Indien (bortsett från Mumbai och några få ställen i Chennai). Ahmedabad är ett underbart ställe att knalla omkring i och äta från små gatustånd samt köpa kläder eller andra textiler. Ahmedabad kallas ofta för österns Manchester på grund av all textilindustri som tidigare dominerade staden.</p><script async="" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Sevärdheter

Den mest kända sevärdheten i Ahmedabad är kanske Mahatma Gandhis Ashram men det finns mycket mer än så. Den inre delen av staden är muromgärdad och byggnader och tempel och moskéer är daterade till runt 1400-talet. Men, den största anledningen med att åka till Ahmedabad tycker åtminstone vi är staden själv. Ta dig tid att knalla runt, lukta, smaka och känn. Ahmedabad är en Indisk storstad när den är som bäst!

Dada Harir Vav

Dada Harir Vav är en vacker trappstegsbrunn strax norr om den muromgärdade staden i en by som heter Asarwa. Trappstegsbrunnen byggdes för ungefär 500 år sedan av Sultan Bai Harir och är utsmyckad med statyer och texter på såväl arabiska som sanskrit. Hit tar du dig lämpligast med autorikshaw.

Gandhi Ashram, Ahmedabad

Gandhi Ashram är platsen för dig som vill lära dig mer om Gandhiismen eller om Gandhis liv. Här bodde och verkade nämligen Gandhi under flera år och här i närheten startade den berömda saltmarschen.

Förutom själva museet och den välsorterade boklådan finns här även en NGO, eller en ickekommersiell organisation, som lär ut flera av Gandhis läror.
Det kostar inget att besöka Gandhi Ashram och platsen håller öppet från soluppgång till solnedgång. Vackrast är det kanske att komma vid soluppgången då solen går upp över floden.

Annat att göra

En sak vi varmt rekommederar är Ahmedabad Herritage Walk. Promenaden, som börjar vid Swaminarayan-templet klockan åtta på morgonen varje dag, tar dig genom vindlande gränder och gator fulla av fantastisk arkitektur. Under promenaden, som slutar vid Jama Masjid klockan 10:30, får du se och lära dig om olika arkitekturiska stilar, besöka tempel och andra sevärdheter.

Turen kostar inte mycket och för mer information, ring +91 79 25391811 eller +91 98240 32866

Boende

Du kan finna boende spritt över hela staden. Vi rekommenderar att förboka boendet på hotels.com som ger prisgaranti och också har verifierade gästrecensioner. Som vanligt ger de den elfte natten gratis så börja spara nätter nu!

Äta

Ahmedabad är en riktig storstad och här kan man äta nästan vad som helst. Här finns indisk snabbmat sida vid sida med västerländsk snabbmat så som McDonalds, i Old city kan man äta fantastiskt god Chicken Tikka direkt på gatan. Undertecknads favorit är dock Barbeque Nation som serverar fantastisk buffé och personlig bordsgrill(!):
Shop No. 03, Shivalik III Near Mile Stone Complex, Drive In Road Ahmedabad-380053, GUJRAT Tele: 079-40053555, 60600000, 9377693414

Resa till & från

Via väg:
Gujarat har ett väldigt bra vägsystem med bra vägar och bra bussförbindelser. Det går bra bussar mot de flesta städer i Gujarat och mot andra större orter i omkringliggande delstater.

Via räls:
Ahmedabads tågstation ligger i Kalupur och förbinder Ahmedabad med övriga landet genom det centrala järnvägsnätet. Förbindelserna är därför mycket bra!

Via flyg:
Förutom bra inrikesanslutningar har Ahmedabad även en inernationell flygplats som kan vara värd att ta med i prisjämförelserna om du ska till Gujarat eller södra Rajasthan. Till Ahmedabad går det en hel del internationella flyg och även om de ofta är något dyrare än till tex Delhi och Mumbai kan det ändå bli billigare genom att man sparar in på inrikesflygen.

Väder
  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max 28 30 36 39 41 38 33 32 34 36 33 29
Min 12 14 19 23 26 27 26 24 24 24 16 13
Genom- 20 22 27 32 34 33 29 28 29 28 25 21
snitt                        
Regn 3 0 0 3 20 104 246 ? 84 23 15 5
mm
Övrigt

Hitta resan till Ahmedabad

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Ahmedabad och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg

Foto
Henric Carlsson