SpiceJet får 3000 bokningar dagar efter lansering av sjöflygplan till Statue of Unity

Bara dagar efter att sjöplanet till Statue of Unity i Gujarat introducerats har man fått in 3000 bokningar, det meddelar Ajay Singh, CMD på flygbolaget SpiceJet.

Invigdes lördagen den 31 oktober

Vi har tidigare skrivit om sjöflygplanet som tar dig från Ahmedabad till Statue of Unity i Gujarat. Planet invigdes av den indiska premiärministern Narendra Modi lördagen den 31 oktober 2020. Vi har länkat den ursprungliga artikeln längre ner på den här sidan.

200 fullbokade flyg

Varje flygplan tar 15 passagerare, tv å piloter och en flygvärd. De 3000 bokade biljetterna betyder alltså att hela 200 flyg redan är fullbokade. Eftersom man flyger hela åtta avgångar per dag borde det innebära att alla flyg under i princip 25 dagar redan är fulla.

Nya anslutningar

Eftersom det nya sjöflyget till Statue of Unity blev så populärt funderar man redan nu på att utöka servicen till andra delar av landet: ”Vi kommer att försöka ansluta Statue of Unity med andra städer. Vårt första försök blir att ansluta Surat. De befintliga (enkelriktade) priserna kommer att ligga mellan 1 500 och 5 000 INR ... Det är inte som någon annan vanlig flygning. Det är en speciell upplevelse eftersom den skulle flyga i låga höjder varifrån den omgivande skönheten kan ses nära Statue of Unity. Människor som har för vana att ladda upp bilder på sociala medier kommer att kunna ta väldigt bra bilder på detta flyg” menar SpiceJets Ajay Singh.

Pris från 1500

En av anledningarna till den stora populariteten med det nya flyget är den låga prissättningen. Flygen kommer att kunna köpas från låga 1500 rupies, vilket idag motsvarar ungefär 175 svenska kronor. Men är bara 30% av biljetterna som prissätts enligt UDAN-modellen och därmed får så låga priser. Resterande biljetter kan komma att kosta upp till maximala 5000 rupies, eller 585 kronor.

Biljetterna kan köpas på http://www.spiceshuttle.

Bilden på Statue of Unity kommer från Government of India. Uploaded by Abhinay6597. - Prime Minister's Office of India, per this news article., GODL-India, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74003229