Bihar

Faktaruta
Bihar i Indien
Delstatsnamn: 
Bihar
Delstatshuvudstad: 
Patna
Invånare (ca): 
83 miljoner
Yta: 
94 163km²
Språk: 
Hindi och Urdu
Bäst tid att besöka: 
Bihar är som bäst under vintern. Sommaren är väldigt het och under monsunen drabbas man av många översvämningar.
Inledning: 

Det är inte många turister som tar sig till Bihar. Kanske beror det på fattigdomen, kanske på de frekventa översvämningarna, befolkningstätheten eller avsaknaden av sevärdheter. Det senare stämmer kanske inte helt utan det finns faktiskt en del korn av guld att finna i Bihar. De flesta som tar sig till Bihar gör det på en resa till Kolkata i Västbengalen eller Kathmandu i Nepal.

Karta över Bihar
Platser värda att besöka: 

Patna är namnet på huvudstaden i Bihar. Precis som man kan tänka sig en storstad i en av Indiens fattigaste och folktätaste delstater, så är staden rörig, smutsig och högljudd. Kanske inte en stad att börja sin Indienvistelse i, men för den härdade finns några saker som kanske gör resan hit värd mödan.

Läs mer om Patna i vår destinationsguide här!

Gaya och Bodhgaya är två närliggande buddhistiska pilgrimscenter. Det senare är en av de fyra viktigaste religiösa orterna för Buddhister och den plats där Buddha uppnådde sin upplysning.

Läs mer om Gaya och Bodhgaya i vår destinationsguide här!

Övrigt: 

Externa länkar:

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu