Tamarind

Tamarind: (Tamarindus indica)

Tamarind kommer från ett stort ofta högt träd och är en ärtväxt. Namnet kommer från det arabiska ordet tamar hind, vilket betyder Indisk dadel.

Träden har flera bruna böjda bönskidor och det är detta som är frukten. Bönskidorna innehåller en klibbig massa som omsluter ca 10 glänsande svarta kärnor. Denna massa används som aromämnen för sött, surt, fruktig doft och smak.

Man använder tamarind till många olika saker runt om i världen tex sötsaker, till olika grytor och till inläggningar. Den har en fruktig doft och en något syrlig smak.

I västvärden är Tamarind mest känd för att användas i t.ex. i HP-sås och Worcestershiresås för den syrliga smakens skull.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu