Indien världsbäst i kvinnliga piloter!

Air India

Till skillnad mot Sverige Indien har haft både kvinnlig president och statsminister. I många andra fall har och är Indien kanske varit lite mer konservativa med kvinnor i arbetslivet. När det kommer till piloter tar Indien däremot täten och visar resten av världen hur det ska vara.

Inte mindre än de tre första platserna i listan över flygbolag med störst andel kvinnliga piloter knips av indiska flygbolag. Men sett till det stora hela är det ändå ingen munter läsning då det flygbolag med störst andel kvinnliga piloter i världen bara har 14 %. Detta ska dock jämföras med till exemel UK som bara har 4,77% kvinnliga piloter i snitt.

Listan ser ut som följer:
Indiska Indigo har ungefär 14 %, Spice Jet 13 %, Air India 12.5 % och som första icke-indiska flygbolag hittar vi Norweigan med ungegär 10.2 % kvinnliga piloter. Listan fortsätter sedan med United Airlines (7,8 %), Lufthansa (7%), Air Canada (6,8 %) och Lufthansa på ca 6,5 %. Längst ner hittar vi flygbolag så som Carhay Pacific och Virgin Atlantic på runt 3-4  % och Emirates som intar kalkonpriset med sina under 2 %.

Förutom de tre Indiska internationella flygbolagen i toppen på listan finns även andra ljusglimtar. Det lilla indiska inrikesbolaget Zoom Air har nämligen anställt 9 kvinnliga piloter av 30 totalt.

För mer information: BBC

Hitta bästa priser och boka din nästa flygresa genom Skyscanner och Indien.nu