Resenyheter

Alla viktiga nyheter för dig som ska resa eller befinner dig i Indien. Senaste nytt om turismen i Indien!

Air India fortsätter att expandera sin närvaro i Europa med ytterligare flygningar till Amsterdam, Köpenhamn och Milano för att möta den ihållande efterfrågan. Från och med den 22 juni 2024 kommer Air India att erbjuda dagliga direktflyg från Delhi till Amsterdam Schiphol och Delhi till Milan Malpensa, vilket ökar frekvensen på dessa två nyckelrutter från fyra respektive fem gånger i veckan.

Intrepid Travels Indienkontor har nyligen presenterat skräddarsydda äventyrspaket för de nordöstra staterna och centrala Indien. Dessa paket är utformade för att fördjupa resenärer i regionens pulserande kultur, rika arv och fantastiska vildmark.

Madhya Pradesh och Gujarat, två av Indiens kulturellt rika delstater, har nu satt segel mot en ny era av kryssningsturism längs sina storslagna floder. Genom ett innovativt samarbete mellan Madhya Pradesh Tourism Board, Inland Waterways Authority of India (IWAI) och Gujarats regering, förbereder sig regionen för att välkomna turister till en unik och minnesvärd upplevelse.

Astroturism, eller rymdturism, är en växande trend där resenärer söker sig till platser med minimal ljusförorening för att uppleva den naturliga skönheten i nattens himmel. Detta kan inkludera allt från att betrakta stjärnor och planeter till att bevittna meteorregn och solförmörkelser.

Indien, med sin tusenåriga astronomiska historia och nutida rymdprogram, är en perfekt plats för astroturism. Landets geografiska mångfald, från de mörka öknarna i Rajasthan till den högalpina terrängen i Ladakh, erbjuder optimala förhållanden för stjärnskådning.

Indien är ett land som har mycket att erbjuda för turister. Här kan man uppleva allt från historiska monument och kulturella festivaler till natursköna landskap och andliga platser. Indien vill visa upp sin skönhet och mångfald för världen och locka fler turister till landet. Passar du in i Indiens nya turistsatsning?

Den 16 september 2023 körde de ikoniska dubbeldäckarbussarna i Mumbai för sista gången. Bussarna, som har varit en del av Mumbais stadsbild i över 70 år, ersätts av modernare bussar.

På stadens gator sedan 1947

Dubbeldäckarbussarna introducerades i Mumbai 1947. De var en populär transportmetod för både lokalbefolkningen och turister. Bussarna var kända för sin utsikt över staden och sin charmiga atmosfär.

Den internationella kryssningsterminalen i Visakhapatnam, Andhra Pradesh, invigdes i den 4 september 2023. Den nya terminalen kommer att fungera som en nyckelhamn för både inhemsk och internationell kryssningsturism längs Indiens östra kust.

Punjab är en delstat i Indien med ett rikt kulturell arv, levande traditioner och underbar mat. Delstaten är känd för sina varma och välkomnande människor som är stolta över sin historia och arv. Punjab erbjuder en mängd attraktioner för turister, inklusive Gyllene templet i Amritsar, ceremonin vid Wagah-gränsen, Stenparken i Chandigarh och Durgiana-templet. Under en så kallad Roadshow berättade bland annat Punjabs turistminister om vad som ska sätta delstaten på kartan. Det här är vad de hade att säga.

Indien är ett land med en rik historia och kultur som lockar besökare från hela världen. För att främja landet som en populär turistdestination har Airbnb och Indiens turistministerium nyligen undertecknat ett avtal på ett år som ska främja turismen till Indiens rika kulturella arv på den globala scenen. Initiativet kallas "Soul of India" (Indiens själ).

Sundarbans tigerreservat är inte bara ett skyddat område för ett av de största och mest ikoniska rovdjuret i världen, den bengaliska tigern, utan det är också en UNESCO:s världsarvslista och en av de största mangroveskogarna i världen, som täcker cirka 10 000  kvadratkilometer.  Förutom den bengaliska tigern, är reservatet hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive saltvattenkrokodiler, Gangesdelfiner, axishjortar, vildsvin och olika fågelarter.

Under Februari 2023 invigdes ett nytt direktflyg mellan Jaipur och Jodhpur. Flyget som förbinder två större städer i Rajasthan kommer att trafikeras av IndigGo fyra dagar i veckan. Att flygplatsen i Jodhpur äntligen ska få en ny terminal är som grädde på moset.

Staden och delstatsregeringen i Västbengalen har nyligen presenterat flera nya förbättringar för den som vill besöka Kolkata, tidigare Calcutta. Bland annat introducerar man ett turistpass som är giltigt vid runt trettio av stadens mest populära sevärdheter samt nya pick- & drop-platser vid de flesta av dessa platser. Det gör att du får mer tid att göra det du gillar bäst! Läs vidare!

Den indiska regeringen har beslutat att sluta med obligatoriska Covid-19-test och hälsodeklerationen Air Suvidha med omedelbar verkan. Det innebär att det nu blir betydligt lättare att resa in till Indien och att du utan covid-vaccin slipper att spendera pengar på ett test.

Den indiska premiärministern lade grundstenen för helikopterflygplatsen i Agra redan i början av 2019 men inte fören nu har arbetet börjat färdigställas. Nu letar man efter operatörer för flygverksamhet runt bland annat världsarvsmonumentet Taj Mahal.

De goda nyheterna fortsätter komma in från Indien. Här om dagen kunde vi berätta att landet nu äntligen öppnar upp för normal reguljär flygtrafik utan luftbubbleavtal. Nu släpper man också restriktionerna för turistvisum.