Visum till Indien

För att över huvud taget få komma in i Indien krävs det att du har ett giltigt pass och ett visum. Detta gäller såväl dig som ska ut på luff som dig som ska till Goa på charter i två veckor. Här nedan får du lite tips på om hur du ska gå till väga.

Indiska ambassaden har lagt ut visumhanteringen för längre (Sexmånaders) turistvisum på partnern Cox & Kings Global Services. Håll därför ordentlig koll på deras hemsida för att se om några förändringar har skett. Kolla även informationen i vårt forum, länkar till de senaste foruminläggen finns också längre ner på den här sidan. I forumet skriver flera personer som själva nyligen skaffat visum. För kortare resor, upp till tre månader, kan man enklare ordna e-visum helt online.

Visum till Indien

Observera att denna guide är under förnyelse. Nedan publicerar vi enbart kort information om hur man ansöker om visum för närvarande!

Elektroniskt Visum eller E-Visa till Indien

För de allra flesta turister till Indien fungerar det bra med ett elektroniskt visum eller så kallat e-visa. Ett e-visa skaffar man själv helt online och det går oftast på en eller ett par dagar att få. Tänk på att det är lite krångligt att fylla i ansökan och fixa med rätt format på bilder etc så det är ändå en god idé att vara ute i god tid. E-visum kan man ansöka om upp till 120 dagar före avresa och är giltigt i 90 dagar efter att man anlänt i Indien

NYHET! E-visum är idag giltiga i ett år. Det innebär att du kan stanna i Indien under 90 dagar i taget för att sedan lämna landet och komma tillbaka igen under ett helt år!

Priset för ett e-visum är för närvarande (november 2018) 80 USD

Adressen för att söka e-visum är ENBART den som följer. Det finns flera andra sidor som fungerar men som går via mellanhänder som tar en extra avgift, helt utan anledning.
https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Turistvisum med giltighet på upp till tolv månader med flera inresor i Indien

Vill man resa under fler än 90 dagar (utan att lämna landet) krävs ett normalt visum inklistrat i passet och för det gäller det att man besöker Cox & Kings kontor i stockholm eller skickar sitt pass med post. Själva ansökan, som ska skrivas ut, görs också online. All information finns att få på deras hemsida som anges nedan.

När du ansöker om ditt visum måste du ange hur många inresor du vill göra i landet, en, två eller multipla. Tänk därför först över om du vill besöka något av de omgivande länderna och hur många gånger du därför kommer resa in i landet under den sex månader långa giltigheten.

Priset för ett normalt turistvisum är idag (November 2018) mellan 1259 SEK och 1439 SEK beroende på om du ansöker via post eller kontor samt om du vill ha avisering via SMS. Besöker du kontoret finns där också flera extratjänster mot extra betalning så som fotografering samt hjälp med ansökan. Den normala visumkostnaden fördelas enligt följande:

  • Visakostnad 1125 SEK
  • Administrativa kostnader 134 SEK (ej valbart)
  • SMS-avisering 30 SEK
  • Postförsändelse av ditt pass i retur 150 SEK

Hemsida och mer information om övriga visum samt tilläggstjänster:

Cox & Kings Visumservice Startsida

Avgifter för olika visum till Indien

Extratjänster som erbjuds av Cox & Kings

Obs! Det finns ett flertal andra företag som ordnar visum till Indien (Alla Visum, till exempel) för kraftigt överdrivna kostnader och längre handläggningstider. Dessa företag måste säkerligen gå genom Cox & Kings Global Services även dem varpå du bara får betala en extra avgift till ännu en mellanhand. Dessa företag erbjuder inget annat än vad ambassadens enda officiella partner, Cox & Kings, kan erbjuda.

Billigaste flygen till Indien

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!