Nyhetsartiklar

I den här nya sektionen presenterar vi nyheter och artiklar om Indien som ibland inte direkt kan relateras till resenyheter men som ändå är intressanta för våra läsare. Vi kommer publicera nya artiklar regelbundet så håll utkik!

Den tidlösa attraktionen hos den indiska subkontinenten 

Har du någonsin undrat vad det är som gör Indien till ett så magiskt resmål? Är det den rika historien som speglas i varje hörn av landet, eller är det de färgglada traditionerna och festivalerna som lockar besökare från hela världen? Kanske är det mångfalden i köket som förför varje smaklökar, eller de tandliga djupet som finns i de många templen och pilgrimsplatserna. Indien är ett land av kontraster och löften, en plats där dåtid och nutid smälter samman på ett fascinerande sätt.

Om du har planerat in en resa till Indien eller kanske är intresserad av att åka dit, kan det vara en bra idé att kolla upp hur bra internetuppkopplingen är i landet. För att underlätta för dig har vi redan gjort en djupdykning i ämnet och bland annat kommit fram till att det just nu sker en stor utbyggnad av 5G i hela landet. Läs mer nedan.  

Jammu och Kashmirs turismsektor har upplevt en anmärkningsvärd tillväxt under det första kvartalet av året, med nästan 1 miljon besökare som har strömmat till dalen. Denna ökning representerar en imponerande 61 procentig ökning av utländska turister jämfört med föregående år.

Konflikter mellan människor och vilda djur är ett växande problem i Kerala, en region som kämpar med frekventa intrång av vilda djur i mänskliga bosättningar. Denna fråga har blivit särskilt framträdande i Idukki-distriktet, där invånare står inför faror från vilda djurattacker. Med en ökning av sådana incidenter, särskilt under den brännande sommarsäsongen, har det blivit en angelägen fråga för regeringen att hantera.

Indien, ett land rikt på kultur, historia och naturlig skönhet, lockar resenärer från hela världen. Från Himalayas snöklädda toppar till de gyllene stränderna i Goa, erbjuder Indien en mångfald som få andra länder kan matcha. Här ger vi en snabb introduktion!

En mosaik av kulturer

Namami Gange-programmet är en del av Indiens ansträngningar att rena Gangesfloden, en flod som är central för landets kultur och ekosystem. Programmet syftar till att minska föroreningar och förbättra flodens hälsa genom en rad olika projekt.

Indiens järnvägsnät är en livsnerv som binder samman landets mångfaldiga regioner. Med Amrit Bharat Station Scheme har regeringen satt i gång ett ambitiöst projekt för att omvandla 1318 stationer till moderna nav som förbättrar resenärernas upplevelse och bidrar till ekonomisk utveckling.

Indien är inte bara ett land; det är ett kalejdoskop av kulturer, traditioner och, framför allt, en skattkista av hantverk. Varje region i detta vidsträckta land har sina egna unika hantverkstraditioner som berättar historier om dess rika arv och kreativa själ. Låt oss ta dig på en virtuell resa genom några av de mest fascinerande hantverken som Indien har att erbjuda.

Vi på Indien.nu har länge lyssnat på surret och burret från de svenska bucket-listorna* när det gäller Indien och sammanfattar nu, utan inbördes rangordning, några av de mest eftersökta destinationerna i Indien. Kommentera gärna efter artikeln hur just din bucket-list ser ut!

Ladakh är ett av Indiens mest spektakulära och spännande resmål, men också ett av de mest utmanande. Det krävs både god kondition och tillstånd för att besöka vissa områden i det karga och högt belägna landskapet. Ladakh ligger mellan Karakoram-bergen i norr och Himalaya i söder, och har en genomsnittlig höjd på över 3 000 meter över havet. Ladakh är också en del av det omstridda Kashmir-området, som har varit föremål för konflikter mellan Indien, Pakistan och Kina i flera decennier.

En ny rapport från National Tiger Conservation Authority (NTCA) visar att Indiens leopardpopulation är stabil, med en uppskattning på 13 874 individer. Detta trots utmaningar som habitatförlust, människa-vilddjurskonflikter och tjuvjakt. Rapporten, den femte i ordningen, ger värdefull information om dessa mystiska katters status och de hot de står inför.

Lackadiverna är en grupp av 32 öar i arabiska havet, som tillhör Indien. Öarna är ett paradis för alla som älskar sol, sand och hav. Här kan du njuta av korallrev, laguner, stränder och sanddyner, som ger dig en känsla av att vara i en annan värld. Men öarna har också mer att erbjuda än bara avkoppling. Här kan du också uppleva spännande aktiviteter som dykning, snorkling, segling, fiske och vattensporter. Eller varför inte utforska öarnas kultur, historia och natur, som är lika rik och mångsidig som deras landskap.

Goa är en av Indiens mest populära turistdestinationer, känd för sina vackra stränder, färgglada kultur och läckra mat. Men hur har Goa återhämtat sig efter den globala pandemin som har drabbat resebranschen så hårt?

Det första du möter när du besöker Indien är en otrolig mångfald och en destination som med stor sannolikhet kommer förändra dig på ett fysiskt, mentalt och/eller spirituellt plan. Här kan du besöka de snöklädda Himalaya-bergen i norr, ta en promenad på de varma stränderna i söder eller upptäcka städernas livfulla marknader och fantastiska monument. Här kommer de 5 bästa platserna i Indien som öppnar upp en inblick in i landets själ och hjärta.

1. Rishikesh, Uttarakhand