Nyhetsartiklar

I den här nya sektionen presenterar vi nyheter och artiklar om Indien som ibland inte direkt kan relateras till resenyheter men som ändå är intressanta för våra läsare. Vi kommer publicera nya artiklar regelbundet så håll utkik!

2023-11-27

Som resmål är Indien en drömdestination för många. Inte så konstigt kanske med tanke på allt detta sydasiatiska land har att bjuda på. Här finns allt från tropiska landskap till hisnande arkitektur och charmiga festivaler. Beroende på vilken typ av resenär du är kan du utforska Himalayas höjder, äventyra i den torra Tharöknen eller ägna dig åt sol och bad i Goa. Här finns även storstadsliv för den som vill.

2023-10-17

Att åka på skolresa är en dröm för många skolelever och blir ett minne för hela livet, men
klassresan börjar inte på flygplatsen. Oavsett om er klass bestämmer sig för att åka till Indien på
skolresa eller nöjer er med Stockholm, Göteborg, London eller en fjällvandring med tält i
Jämtlandsfjällen är klassresan ett långsiktigt projekt som sträcker sig över lång tid, kanske under
flera år. Ni ska inte bara åka på skolresa. Dessförinnan ska ni välja resmål, planera resan och, inte

2023-10-13

En ny studie från den indiska regeringen visar att vattnet på stränderna i Goa är förorenat med sjukdomsframkallande patogener. Studien, som genomfördes av National Environmental Engineering Research Institute (NEERI), fann att vattnet på 20 av de 27 stränderna i Goa innehöll höga halter av bakterier, virus och parasiter. 

2023-10-09

Goa, den populära turistdestinationen i Indien, inför nu krav på att strandshacks ska servera fiskcurry med ris, en av delstatens stapelrätter. Detta är en del av delstatsregeringens nya Shack Policy, som syftar till att främja Goas matarv för turister.

2023-10-09

Indien har alltid varit en magnet för resenärer som längtar efter att uppleva dess rika kultur och mångfaldiga landskap. Nu tar landet ett stort steg framåt när det gäller att främja lantlig turism och skapa ekonomiska möjligheter i avlägsna områden.

2023-10-07

Indiens regering har lanserat ett nytt initiativ för att främja hållbar turism i landet. Initiativet, som heter “Travel for LiFE”, är en del av Mission LiFE, som syftar till att främja en hållbar livsstil.

Travel for LiFE ska uppmuntra turister att vidta enkla åtgärder som bidrar till att bevara miljön, biologisk mångfald, lokal ekonomi och den lokala kulturen. Initiativet syftar också till att skapa en medveten och avsiktlig användning av resurser av alla aktörer i turistvärdekedjan.

2023-09-29

Indien är ett av de mest mångsidiga och fascinerande länderna i världen. Det har en rik historia, en levande kultur, en spännande geografi och en dynamisk ekonomi. I denna artikel ska vi utforska några av de intressanta aspekterna av detta fantastiska land.

2023-09-06

Det indiska Turistministeriet och FN:s World Tourism Organization (UNWTO) lanserade nyligen en kunskapsplattform för hållbar turism. Plattformen, som heter G20 Tourism and SDG Dashboard, är en onlineportal som samlar in kunskap och erfarenheter från G20-länderna om hur turism kan bidra till att uppnå FN:s Agenda 2030 för hållbar utveckling.

2023-09-03

Om du gillar natur och djur kommer den indiska delstaten Gujarat snart kunna erbjuda nya upplevelser. I närheten av den berömda Sardar Patel-statyn i Gujarat, Indien, håller regeringen på att planera för en ny typ av djungelsafari. I den planerade parken kommer du att kunna se lejon och tigrar i deras naturliga miljö.

2023-09-01

Indien är ett land med en snabbväxande befolkning och ekonomi vilket lett till ett ökat behov av effektiva transportlösningar. Metrosystemen, som kan liknas lite vid ett tunnelbanesystem, i Indien har spelat en viktig roll i att möta detta behov. 

Fakta om Indiens metrosystem

Idag har 16 indiska städer ett fungerande metrosystem. Det största systemet hittar vi i landets huvudstad, Delhi. Här finns inte mindre än 10 linjer, 255 stationer och 348 kilometer spår, något som är planerat att byggas ut till 472 kilometer inom kort.

2023-08-24

Indien gjorde historia på onsdagen när man lyckades landa sin månlandare Vikram på månens sydpol. Det är Indiens andra försök att landa på månen, och det första som lyckats.

Chandrayaan-3 var tredje gången gillt

Chandrayaan-3-missionen är Indiens tredje expedition till månen. Den första, Chandrayaan-1, lanserades 2008 och kartlade månens yta. Den andra, Chandrayaan-2, lanserades 2019, men landaren Chandrayaan-2 kraschlandade på månen på grund av en teknisk felaktighet.

2023-08-22

Indien har lanserat en ny bröllopsturismkampanj som vill locka par från hela världen att gifta sig i landet. Kampanjen, som är en del av regeringens satsning på att främja turismen i Indien, fokuserar på Indiens unika kultur och traditioner, dess vackra landskap och dess förstklassiga infrastruktur.

Stor internationell kampanj

Kampanjen kommer att marknadsföras via en rad kanaler, bland annat digitala medier, sociala medier och evenemang. Den kommer också att involvera branschexperter och bröllopsplanerare för att säkerställa att par får den bästa möjliga service.

2023-08-21

En sleepcation, eller kanske "sovmester" är en ny trend som innebär att man reser till ett ställe där man kan sova gott, vila sig och återhämta sig från stress och vardagsliv. Det kan vara ett spa, en retreat, ett lugnt hotell eller en naturskön plats. Det är sällan landet Indien associeras med just lugn och ro, men läs vidare så tipsar vi om var du kan koppla av.

2023-08-16

Indien har inlett ett ambitiöst uppdrag att förse landets byar längs med dess gränser för att förse dem med vägar, telekom och el. Dessutom vill man öppna upp dessa byar för turister för att ge invånarna en extra inkomstkälla. Detta meddelade Indiens informations- och sändningsminister Anurag Thakur i ett tal till mer än 350 valda panchayat-medlemmar (byråd) från gränsbyar från fyra delstater och ett unionsterritorium under Indiens självständighetsdag.