Allt om Indiens varierande natur

Allt om Indiens varierande natur

Indien är ett land med en enormt biologisk mångfald och en hel rad med olika biotoper. Inom landets gränser, som till den största delen består av kust, finns högalpina bergskedjor (varav en stor del av Himalaya, och några av världens högsta berg), fuktiga djungler, torra öknar, savanner och mycket mer.

I det här avsnittet samlar vi artiklar som på något sätt handlar om Indiens natur och dess djur. Läs vidare i kapitlen nedan!

Djur & natur i Indien – en introduktion

Indiens natur är lika varierat som dess kultur. Här finns ett rikt djurliv, ofta långt in på civilisationens knutar.  I den här artikeln ger vi en introduktion och berättar även om landets nationaldjur och nationalblomma.

Ta mig ditt artikeln!

Indiens nationalparker

I det här avsnittet kan du läsa allt om många av Indiens fantastiska nationalparker, från Himalaya till djungel. Kanske hittar just du platsen för din nästa tigersafari?

Visa mig Indiens nationalparker!

Indiens däggdjur

Indien är hem till enormt djurliv. I den här artikeln har vi börjat samla information och bilder om Indiens däggdjur. Vad sägs till exempel om att INIndiendien har såväl leoparder som tigrar, elefanter och noshörningar?

Läs mer om Indiens däggdjur här!