Allt du behöver veta inför din resa till Indien

Allt du behöver veta inför din resa till Indien

I den här avdelningen har vi samlat några av våra bästa råd om reseplaneringen inför Indienresan. Här finner du bland annat artiklar om hur du skaffar det nödvändiga visumet för att få komma in i Indien, hur du tar dig till Indien och vad du ska packa med.

Viktigt om visum till Indien

För att över huvud taget få komma in i Indien krävs det att du har ett giltigt pass och ett visum. Detta gäller såväl dig som ska ut på luff som dig som ska till Goa på charter i två veckor. Här får du lite tips på om hur du ska gå till väga.

Resor till Indien

Det finns flera olika sätt att ta sig till Indien och flera sätt att uppleva landet och att välja arrangör kan kanske kännas svårare än själva resan. Hitta resor till Indien!

Boka din nästa resa till Indien genom Indien.nu och SkyScanner!

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!

Vaccination, reseapotek & försäkringar

Att åka till Indien är ingen garanti för att bli sjuk eller skada sig, snarare tvärs om. En vaccination ger dig ett bra skydd mot flera sjukdomar som du kan stöta på under resan, men ibland hjälper inte ens det. Då kan det vara bra att ha ett eget litet reseapotek eller en reseförsäkring till hands. Läs mer här!

Pengar och valuta

En av de mindre roliga bitarna med reseplaneringen är för många att spara ihop till reskassan. En resa till Indien behöver dock inte bli så dyr för den kostnadsmedvetne. I den här artikeln berättar vi lite om växling, kort och omkostnader.

Packning

Regel nummer ett. Packa inte för mycket. Glömmer du att ta med någonting eller om du tvekar att ta med någonting så går det troligen att köpa i Indien till långt bättre priser.  Här tipsar vi lite om vad som kan vara bra att ha med redan från start eller vad som är bättre att köpa i Indien. Läs hela artikeln här!

Guideböcker

Ett bra sätt att förbereda resan är att läsa reseguider. Det finns ett flertal olika varianter att köpa eller låna på biblioteket. Vilken guidebok du ska ha beror kanske lite på vilken form av resa du ska på samt vilka delstater du ska besöka. Vi ger våra tips här.

Att landa mitt i natten, hur gör man?

De flesta som flyger till Indien, landar mitt i natten, antingen på Delhis, Mumabis, Calcuttas eller Chennais flygplats. Vissa väljer att stanna på flygplatsen till morgon och sen ta sig in till centrum, men de flesta tar en taxi in mot city direkt. Här tipsar vi om vad som kan vara bäst just där du landar.

Mobiltelefoni

Med dagens allt mer avancerade mobiltelefoner blir dessa jättebra resesällskap på resan. Nu kan man ju inte bara ringa från sin telefon utan har även en helt okej kamera, ficklampa kanske en GPS med kompass och mycket mer. Här kommer vi berätta lite kortfattat om hur du använder din mobil från Indien.

Elektricitet

Fler och fler resenärer har med sig fler och fler elektroniska prylar. Gemensamt för dem flesta är att de antingen behöver anslutas till ett eluttag för att fungera eller laddas. Anslut dig här!

Viktiga adresser

Här har vi samlat flera viktiga adresser som kan vara bra att ha med sig på resan. Skriv gärna ut!

Att tänka på i Indien

Indien skiljer sig en hel del från västerländska normer och värderingar. Det som vi i Sverige inte reflekterar över kan verka gravt kränkande och stötande för invånarna i Indien. Några punkter att tänka på kan därför vara på sin plats!

Brev och paket

Här ger vi tips om hur du bäst skickar brev, vykort eller kanske paket från Indien. Läs mer här!

Resa i Indien

Det finns många sätt att resa på i Indien, somliga bättre än andra. Här berättar vi om att resa i Indien med några vanliga - och ovanliga - transportsätt.

Shopping

Att Indien är ett av Asiens och kanske världens billigaste länder visar sig inte minst när man shoppar. Men vad är värt att köpa hem och vad ska man tänka på?