Chhattisgarh

Faktaruta
Chhattisgarh i Indien
Delstatsnamn: 
Chhattisgarh
Delstatshuvudstad: 
Raipur
Invånare (ca): 
18 miljoner
Yta: 
135 100km²
Språk: 
Hindi
Bäst tid att besöka: 
Chhattisgarh är bäst mellan oktober och mars
Inledning: 

Chhattisgar är Indiens 26:e delstat och var fram till 1:a november 2000 en del av Madhya Pradesh. Det är väldigt få turister som tar sig till denna del av landet och det finns kanske inga eller väldigt få riktigt stora turistmål att tala om. Det som gör delstaten speciell är att den fortfarande täcks av skog till stor del. Hela 45 % av delstaten är skogsmark och det är en hel del för att vara en del av Indien.

Karta över Chhattisgarh
Platser värda att besöka: 

Just nu har vi inga guider här. Om du har besökt en plats som borde vara med här tar vi gärna mot tips eller artiklar!

Festivaler: 

En stor del av befolkningen i delstaten är kallade stamfolk och bland delikatesserna i delstaten återfinns myror (äta myror!?), ekorrar, råtta, ris och fläsk. Just grisar är något som offras vid de flesta religiösa ceremonier.

Övrigt: 

Chhattisgarh är en väldigt fattig delstat och befolkningen är oftast lågt utbildade. sina ställen kan färre än 20 % av befolkningen läsa och i de bättre områdena är det endast drygt 40 % som är litterära. Dessutom saknar 60 % av hushållen dricksvatten, nära 70 % saknar även el. Detta i en delstat som i övrigt är rikt naturresurser som mineraler, metaller, ädelstenar och har en stor produktion av mat och el.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu