Resor till Indien

Resa till Indien

Det finns flera olika sätt att resa till Indien och flera sätt att uppleva landet och att välja arrangör kan kanske kännas svårare än själva resan. Vi hjälper dig på vägen!

Vissa vill resa på egen hand medan andra föredrar att resa i grupp. Somliga vill se kultur och fornlämningar, andra naturen och djuren medan vissa bara vill strosa runt i egen takt. Arrangörerna är lika många som sätten att resa så nedan kommer vi skriva lite om några företag som anordnar resor. Vi har sorterat researrangörerna efter bokstavsordning men gemensamt för dem alla är att de har resor till Indien.

Resa till Indien på egen hand

Innan vi presenterar alla fantastiska reseföretag som kör resor till Indien tänkte vi tipsa om några av de verktyg du kan använda för att resa till Indien på egen hand. 

Det första du behöver boka, gärna så lång tid före resan som möjligt, är flyget. Du kan boka direkt från flygbolagens hemsidor genom länkarna längre ner på sidan eller använda en sajt som jämför priser mellan nästan alla återförsäljare och flygbolag. Det brukar ge absolut bästa pris.

 

Grattis! Nu med biljetterna ordnade är det dags att börja planera för din resa i Indien. Tåg, bussar och bilar kan du lätt boka själv genom information i vår artikel här! Inrikesflygen bokar du lämpligtvis via Skyscanner eller Momondo för att slippa påslag av indiska resebyråer och agenter. Nästa steg för att boka din resa är boendet, visum och packning.

Vi har samlat alla tips och länkar du kan tänkas behöva i en enda artikel, Allt du behöver veta för att planera din egen Indienresa utan resebyrå!

Lista över reseföretag

Här listar vi företag som dels arbetar med gruppresor till Indien men även resor på egen hand.

Charter till Indien

För närvarande går det endast charterresor till Goa på den indiska västkusten. Tidigare fanns det även ett fåtal charterresor till Kerala, men idag är man hänvisad till det reguljärflyget.

Reseguiden.se kan man söka och hitta alla olika charterpaket och flyg till Indien på en och samma sida. Jättesmidigt för att lätt kunna jämföra priserna mellan olika reseföretag och för dig med lite is i magen kan man också hitta sista-minuten-resor till låga priser!

Reguljärflyg till Indien

Vill du själv fixa din resa räcker det med att boka flygbiljetter till Indien. Nedan har vi listat några flygbolags hemsidor. Många av de bästa erbjudandena hittar man direkt hos flygbolaget.

  • Air India flyger som enda flygbolag direkt från Stockholm till Delhi och tillåter dessutom dubbla incheckade baggage!
  • British Airways flyger till flera orter i Indien än många andra flygbolag
  • Etihad flyger till flera orter i Indien varav Jaipur är den senaste destinationen. Resor med Etihad till Indien kräver två stopp efter vägen.
  • Finnair har den näst kortaste restiden från Sverige till Delhi och flyger även till Goa med enbart ett byte!
  • Lufthansa
  • TurkishAirlines har ofta väldigt generösa bagageregler
  • Qatar Airways flyger till såväl Cochin som Trivandrum i Kerala och passar bra för dig som vill resa in i till exempel Delhi med ut ifrån södra Indien.