Resor till Indien - Researrangörer

Det finns flera olika sätt att resa till Indien och flera sätt att uppleva landet och att välja arrangör kan kanske kännas svårare än själva resan. Vi hjälper dig på vägen!

Vissa vill resa på egen hand medan andra föredrar att resa i grupp. Somliga vill se kultur och fornlämningar, andra naturen och djuren medan vissa bara vill strosa runt i egen takt. Arrangörerna är lika många som sätten att resa så nedan kommer vi skriva lite om några företag som anordnar resor. Vi har sorterat researrangörerna efter bokstavsordning men gemensamt för dem alla är att de har resor till Indien.

Resa till Indien på egen hand

Innan vi presenterar alla fantastiska reseföretag som kör resor till Indien tänkte vi tipsa om några av de verktyg du kan använda för att resa till Indien på egen hand. 

Det första du behöver boka, gärna så lång tid före resan som möjligt, är flyget. Du kan boka direkt från flygbolagens hemsidor genom länkarna längre ner på sidan eller använda en sajt som jämför priser mellan nästan alla återförsäljare och flygbolag. Det brukar ge absolut bästa pris. Bland dessa sajter kan vi nämna SkyScanner.se och Momomondo.se som båda gör ett fantastiskt jobb för att hitta billigaste biljetterna åt dig.

Grattis! Nu med biljetterna ordnade är det dags att börja planera för din resa i Indien. Tåg, bussar och bilar kan du lätt boka själv genom information i vår artikel här! Inrikesflygen bokar du lämpligtvis via Skyscanner eller Momondo för att slippa påslag av indiska resebyråer och agenter. Nästa steg för att boka din resa är boendet.

För att hitta bra boende (och restauranger samt sevärdheter) rekommenderar vi värdldens största sajt för gästbaserade recensioner, TripAdvisor (finns på svenska!). På TripAdvisor hittar du nästan varenda lilla hotell, guesthouse eller rum i hela Indien. Glöm inte att ge dina egna recensioner efter besöket! Hotels.com är vår favorit när det kommer till hotellbokningar i Indien. Efter tio nätter får du den elfte gratis, vilket gör resan betydligt billigare. Hotels.com har prisgaranti på många av sina hotell!

Lista över reseföretag

Här listar vi företag som dels arbetar med gruppresor till Indien men även resor på egen hand.

Albatros Travel

Albatros Travel är ett danskt reseföretag som även ordnar resor med svenska rundreseledare. Med i programmet står bland annat: Imperiets Juvel, Ett Indiskt Äventyr - i Gandhis fotspår samt Indien och färgrika Rajasthan. Klicka här för at komma till Albatros Travels resor till Indien.

GetAway

Arrangören GetAway jobbar med Indien på flera olika sätt. Dels satsar man på rundresor i norra Indien, i den Gyllene Triangeln, dels med sol- och badresor i den paradisiska Kerala och dels med unika upplevelseresor, t.ex. shoppingresor till Delhi och inte minst, deras populära Ayurvedaresor till Kerala.
Klicka här för att komma direkt till GetAways Indienresor.

Gränslösa resor

Gränslösa Resor gör resor för kvinnor som är nyfikna på hur kvinnor lever i andra delar världen, men även är intresserade av natur och kultur. På resan till Rajasthan gör du en kamelsafari och du möter kvinnor på landsbygden och i städerna. Du får en unik inblick i den indiska kulturen. Resan bygger på färdledaren Elin Bolmgrens (Läs mer om Elin här) vänner och kontakter.

Indcen resor

Indcen resor har förutom gruppresor och försäljning av reguljärflyg en hel rad färdiga förslag på resor där du blir upphämtad på flygplatsen. I de färdiga förslagen är resor, hotell och allt annat redan ordnat. De enda kostnaderna som tillkommer är inträden och mat.

Utöver dessa färdigplanerade resor erbjuder Indcen bland annat startpaket med transfer, stadsrundtur och boende i Mumbai och Delhi, hotellbokning samt att de kan boka dina tågresor från Sverige.

Indienresor

Indienresor, fd. Samuel Travel är helt specialiserade på resor till Indien och har mångåriga erfarenheter av landet. Indienresor är nu en verksamhet inom Kinaresor som ska fortsätta utveckla resandet till Indien.

Indienresor säljer i första hand olika gruppresor med svenska färdledare. Program och måltider ingår under resan. Indienresor har även kombinationsresor med t ex Nepal. På Indienresors hemsida kan man hitta alla resor och boka online.

Indienspecialisten

Indienspecialisten specialiserar sig sedan många år på skräddarsydda resor till Indien för privatpersoner. Resorna kan gå till alla Indiens delar och detaljplanering av resan sker tillsammans med kunden.

Kenzan Tours

Kenzan Tours grundades 2004 och är en resebyrå inriktad mer på safari-resor. Kenzan tours har ett par väldigt intressanta paketresor till Indien samt en gruppresa till Kerala. På Kenzan Tours jobbar Vipula Kumar som är från Indien men som bott i Sverige i många år. Direktlänk till Indienresorna.

Lotus Travel

Lotus Travel har Indienresor med svensktalande färdledning som tar dig med till landet där sagorna har sitt ursprung. Upplev Indiens guldkorn, såsom Taj Mahal, Varanasi, Mumbai, Delhi och Kerala.

Förutom deras guidade gruppresor kan de även skräddarsy resor i Indien, helt enligt dina önskemål.
Läs mer om deras Indienresor här.

Läs och res

Läs & Res har alltid har lokala indiska reseledare som hjälper resenären att hitta på egna saker, beroende på vad hon är intresserad av. De använder lokala transporter och reser så miljövänligt som möjligt och kommer lokalbefolkningen nära. Flyg ingår inte i priset för att göra programmet så flexibelt som möjligt.

Pilgrim Travels

Pilgrim travels anordnar gruppresor om minst fyra personer till ett flertal länder;  Indien, Peru, Mexico, Nepal, Bhutan, Tibet, Thailand, Malaysia, Bali, Egypten och Sverige.
När det gäller Indien så kan de ordna resor under hela året även om December och Januari är de månader då de genomför de olika rundresorna normalt.

Res till Indien med fotograf Anette Åberg

Fotografen Anette Åberg anordnar sedan 2005 rundresor till Indien ett par gånger om året. Detta är resor för små grupper med ett lite lugnare tempo, och de försöker stanna på platserna flera nätter för att verkligen känna av atmosvären.
Resorna är koncentrerade på nordvästra Indien och västra. Det är rundresor med inriktning på kultur och natur.

Klicka Här för att läsa mer om resorna med Anette Åberg

Rosa bussarna

Rosa bussarna har förvisso inga renodlade Indienresor men platsar ändå här. De anordnar nämligen en bussresa från Sverige till Indien. Den större delen av resan spenderas på buss, men sträckan Kairo - Delhi sker med flyg. Resan är 9 veckor lång varav ca 1,5 veckor är förlagda till Indien. Så är du redo för ett äventyr och inte drar dig för att leva nära drygt 40 personer under två månader är detta kanske resan för dig.

Swed-Asia Travels

Swed-Asia Travels har gruppresor & arrangemang över hela Indien. De har lång erfarenhet, genuint eget intresse, personlig service och goda kontakter. De arbetar med att skräddarsy individuella arrangemang - rundresor - safariresor, arrangerar studiebesök, textil & inköpsresor, besök på skolor och sjukhus. Deras gruppresor med svensk färdledare är personliga och små, och vilka ofta tar dig till platser få västerlänningar besökt som t.ex. Nagaland, Orissa, Sikkim och Ladakh. Utöver detta förmedlar dom volontärer till skolor och hotell, är engagerade i att bevara den Indiska Tigern i fritt tillstånd, och stödjer skolprojekt i Indien och i Nepal. Läs mer på hemsidan.

Världens Resor

Denna arrangör ordnar resor över de nationella gränserna och resefilosofin handlar till stor del om att öka kunskapen om den region som du besöker. Målsättningen är att finna former som främjar kontakt mellan oss som besökare och den lokala befolkningen. Det innebär i praktiken att du ofta reser med lokala transporter och äter landets egna specialiteter.
Resebeskrivningar och all information till resenären är alltid på svenska och inför varje resa får du ett deltagarpaket som innehåller resebeskrivning, deltagarlistor, praktisk info, samt en bok och karta.
Resorna kategoriseras inte i världsdelar eller länder utan snarare tematiskt. De kategoriserar resorna under följande rubriker:
Världens Tak • Världens Floder • Världens Familjeresor • Världens Största Städer • Världens Länder • Världens Mat.
Speciella resor till Indien är Ganges - följer Ganges föde genom Indien och Bangladesh, Mandala Masala -introduktion till Indiens religioner med final i Varanasi, Gröna, röda Kerala -rundresa i den indiska delstaten Kerala.

Äventyrsresor

Reseföretaget Äventyrsresor fokuserar på lite mer äventyrliga resor över hela världen. För dig som är intresserad av Indien kan äventyrsresor erbjuda två olika alternativ samt ett tilläggspaket som kan läggas till de två alternativen.
Det första alternativet är en tigersafari i den sk gyllene triangeln där ni får besöka olika nationalparker för att spana efter bland annat tiger, leopard och många andra av Indiens djur. Dessutom får du uppleva det myllrande indiska stadslivet och andra sevärdheter så som Taj Mahal.
I det andra alternativet styr ni istället kosan mot Himalayas höjder där tuff vandring på vackra leder står på programmet. Denna resa är lite mer krävande eftersom ni bland annat kommer att vandra på höjder upp till 5000 meter - även om det oftast är på lägre höjd.
Som ett tillägg till dessa resor kan ni koppla av en tid på Dius stränder samt njuta av en lejonsafari i Sasan Gir, där Asiens sista lejon finns.
Läs mer om Äventyrsresor och detaljerade beskrivningar på resorna på deras hemsida.

AnchorCharter till Indien

För närvarande går det endast charterresor till Goa på den indiska västkusten. Tidigare fanns det även ett fåtal charterresor till Kerala, men idag är man hänvisad till det mer flexibla reguljärflyget.

Apollo

Apollo har resor till både norra och södra Goa och erbjuder rum i flera olika prisklasser (från två till fem stjärnor). I söder ligger de flesta av Apollos hotell runt Colva Beach och i norr, på eller i närheten av Calangute Beach.

Reguljärflyg till Indien

Vill du själv fixa din resa räcker det med att boka flygbiljetter till Indien. Nedan har vi listat några flygbolags hemsidor. Många av de bästa erbjudandena hittar man direkt hos flygbolaget.

  • Aeroflot är det ryska billiga flygbolaget med ett kanske oförtjänt dåligt rykte.
  • Air India flyger som enda flygbolag direkt från Stockholm till Delhi och tillåter dessutom dubbla incheckade baggage!
  • British Airways flyger till flera orter i Indien än många andra flygbolag
  • Etihad flyger till flera orter i Indien varav Jaipur är den senaste destinationen. Resor med Etihad till Indien kräver två stopp efter vägen.
  • Finnair har den näst kortaste restiden från Sverige till Delhi och flyger även till Goa med enbart ett byte!
  • Lufthansa
  • TurkishAirlines har ofta väldigt generösa bagageregler
  • Jet Airways har bra vidare anslutningar i Indien så att du kan boka en biljett från Sverige till valfri ort i Indien
  • Qatar Airways flyger till såväl Cochin som Trivandrum i Kerala och passar bra för dig som vill resa in i till exempel Delhi med ut ifrån södra Indien.

Hitta resan till Indien

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu