Bil

På många hotell kan man hyra bil med chaufför. Relativt dyrt, räknat i rupier, men mycket smidigt om man helst inte reser kollektivt.
Var noga med att ni får er vilja igenom och att inte låta chauffören bestämma vad ni ska se, var ni ska äta eller sova. Det kan hända att han har provision på vissa ställen där ni kanske inte vill sova. Gör upp om pris och tids-mässig längd på rutten ni ska göra. Tänk på att ni kan få betala gränsavgifter och parkering utan att chauffören informerar om detta!

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-2863287500121409"
data-ad-slot="9626381268">

Betala per kilomter

Normalt sett betalar man bilhyran per km och avgifter så som vägtullar och parkering tillkommer utöver priset. För en mindre bil med AC i gott skick får man räkna med 10 rupies per km. För en stor bil med plats för många hamnar priset runt 20 rupies per km. Utöver detta tillkommer även ett par hundra rupies per natt bilen är på resa vilket går till chaufförens boende och mat (även om han, för det är nästan alltid en han, får gratis mat och boende på nästan alla hotell).

Kommision 

Om chauffören vill a dig till en butik, vilken som helst, oavsett om den ägs av en kusin, brorsa, farbror eller någon annan kommer han få provision. Får du ett bra pris, inga problem, men tänk på att chauffören nästan alltid får 25-50% av summan du betalar för varan!

Hyra bil utan chaufför

Du kan också hyra bil utan chaufför, men efter att ha sett trafiken är det inget vi rekommenderar så till vida du inte har vanan inne! Att hyra bil är inget vi rekommenderar personligen. Man förlorar helt enkelt för mycket av Indien på vägen. En stor del i nöjet med att resa i detta land (och kanske alla andra länder också) är kontakten med invånarna som man får när man reser hopträngd i en överfull kupé.