India Today Travel Awards 2019 – Resultaten är inne!

Gyllene templet i Amritsar (Golden Temple)
Nyhetsmagazinet India Today utser varje år priser för de bästa turistdestinationerna i Indien. Vinnarna utses av magasinets läsare och redaktion. Nu har vi tagit del av årets vinnare i 10 kategorier plus redaktörens val. Läs vidare!

Tio kategorier plus redaktörens val

India Today Travel Awards 2019 är indelat i inte mindre än tio olika kategorier samt redaktörens val. Vinnarna utses genom en omröstning på magasinets hemsida och presenteras på en storslagen prisceremoni.

Kategorierna i Travel Awards med dess nomineringar och vinnare 

Bästa äventyrsdestination

Hängflygning, Bir Billing, Himachal Pradesh

Forsränning, Rishikesh, Uttarakhand

Dune Bashing, Jaisalmer, Rajasthan

Bergsklättring, Satpura, Madhya Pradesh

Dykning, Andaman & Nicobar Island

Den första vinnaren i India Today Travel Award 2019 går till Chadar Trek, Ladakh, Jammu & Kashmir. Högalpin vandring över snö och is lockar en indisk publik utan like. I ett land där is vanligtvis serveras i drinkar och med sockerrörsjuice är en vandring exotiskt och spännande. Lägg till enormt vacker natur och bergslandskap och ursprunget av floden Indus så har vi en vinnare. Läs om Jammu & Kashmir i vår guide här!

Bästa strand- eller kustdestination

Palolem, Goa

Gokarna, Karnataka

Mararikulam, Kerala

Veerampattinam, Puducherry

Radhanagar Beach, Havelock, Andamanerna & Nikobarerna

Kadmat Island, Lackadiverna

Vinsten för bästa strand- eller kustdestination år 2019 går till Palolem i Goa. Palolem är stranden som fångat hjärtat av många av våra besökare och nu också hela indiska nationen. Läs mer om Palolem här!

Bästa bergsdestination

Gulmarg, Jammu & Kashmir

Sangla, Himachal Pradesh

Munsiyari, Uttarakhand

Kalimpong, Västbengalen

Yumthang-dalen, Sikkim

Tawang, Arunachal Pradesh

Den bästa bergsdestinationen i India Today Travel Awards 2019 gick till Gulmarg, Jammu & Kashmir.  Gulmarg är utan tvekan Indien.nu:s val för bästa (och nästan enda) skiddestination i Indien. Enorma mängder snö och en vild natur.

Bäst för natur och vilda djur

Gir National Park, Gujarat

Panna National Park, Madhya Pradesh

Tadoba, Maharashtra

Valmiki National Partk, Bihar

Kaziranga National Park, Assam

Nameri National Park, Arunachal Pradesh

Vinnaren i kategorin för natur och vilda djur går 2019 till Nationalparken Gir i Gujarat. Gir-skogen är den enda plats i hela världen där man fortfarande kan se vilda asiatiska lejon. En art som annars är helt utrotad i hela världen men relativt fridad här. Läs mer bland våra nationalparker!

Bästa kulturarvsdestination

Rao Jodha Dessert Rock Park, Jodhpur, Rajasthan

Muzeiris Heritage Project, Kerala

Shri Ranganath Swami Temple, Tamil Nadu

Qutub Shahi Heritage Park, Hyderabad, Telangana

Unokoti, Tripura

Humayun’s Tomb, Nizamuddin, Delhi

Vinnaren i kategorin för bästa kulturarvsdestination i Indien går till Rao Jodha Desert Rock Park i Jodhpur, Rajasthan. Du kan läsa om Jodhpur i vår resguide här!

Bästa spirituella destination i Indien

Gyllene templet, Amritsar, Punjab

Varanasi, Uttar Pradesh

Haji Ali, Mumbai, Maharasthra

Tirupati, Andhra Pradesh

Bodh Gaya, Bihar

Parasnath, Jharkhand

Vinnaren i kategorin för bästa spirituella destination i Indien 2019 är det gyllene templet i Amritsar. Ett av Indien.nu:s favoritplatser för att bara vara i hela Indien är det gyllene templet. Skön stämning och god (gratis mat) på en underbar plats gör en vinnare av rang. Läs mer här!

Bästa indiska festivalen 2019

Surujukund Craft Mela

Kumbh Mela, Uttar Pradesh

Rath Yatra, Puri, Orissa

Durgoutsav, Västbengalen

Hornbill Festival, Nagaland

Sangai Festival, Manipur

Vinnaren för bästa indiska festival 2019 går till Kumbh Mela i Prayagraj, Uttar Pradesh. Festivalen är den största kollektiva samlingen av troende i hela världen och är nu inskriven i UNESCOs lista över kulturellt arv.  Festivalen som pågår mellan 15 januari och 4 mars i år lockar totalt 150 miljoner människor. Läs om flera indiska festivaler här!

Bästa ikoniska landskap

Saltslätterna i Rann of Kutch, Gujarat

Teerathgarh-fallen, Bastar, Chattisgarh

Mangroveskogen i Sunderbans, Västbenglaen

Barsey Rhododendron-skog, Sikkim

De sju systrarnas vattenfall, Cheerapunjee, Meghalaya

Thenzawals vattenfall, Mizoram

Vinnaren i kategorin för bästa ikoniska landskap 2019 är mangroveskogen i Sunderbans, Västbengalen. Utspridd på en yta av nära 10000 kvadratkilometer och två länder är detta floddelta den största mangroveskogen i världen. Reptiler, fåglar, människoätande tigrar och delfiner är bara lite av det djurliv man kan hitta här. Läs mer i vår guide!

Den bästa sceniska vägen i Indien

Srinagar – Leh via Kargil

Shimla – Jispa via Kaza

Karwar – Mangalore

Kochi – Thakkady

Ooty – Coimbatore

TeaHorse Route, Kalimpong – Gangtok via Nathang

Vinnaren i denna kategori går till vägen mellan Srinagar och Leh i Jammu & Kashmir, en väg vi tyvärr inte haft möjligheten att resa än. Vägen slingar sig genom bergen och följer bitvis floden Indus. Vägen går genom pass på över 4000 meters höjd och passerar uråldriga tempel. Vägen är bitvis väldigt dålig och går genom ett område där våld och terror inte är ovanligt. Vi hoppas situationen i området snart blir bättre och vi får möjligheten att resa här.

Bästa indiska delstat för resor

Den bästa delstaten att resa i 2019 är inte mindre än Goa. Varierande miljö, milslånga och varierande stränder, ett rikt kulturellt arv är bara några av anledningarna till vinsten. Läs mer om Goa i vår guide här!

Redaktörens val

Om redaktören på India Today fick bestämma helt själv (och det är precis vad den får i den här kategorin) blir Arunachal Pradesh årets bästa destination. Motiveringen till detta är naturen. Med 79% skogstäckning och bergstoppar på över 7000 meters höjd, flodslätter, djupa dalar och ett mångfall av språk som skyddas av inresetillstånd hoppas redaktören på ett hållbart turistande. 

Hitta resan till Indien

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!

Läs mer!

India Today Nomineringar

Vinnarna av turistpriset