127 av Indiens 173 registrerade "heritage hotels" finns i Rajasthan

Enligt en artikel i The Times of Indias onlinetidning återfinns 127 av Indiens 173 registrerade Heritage Hotels, dvs gamla palats och herrgårdar som är ombyggda till hotell, i den indiska delstaten Rajasthan i nordvästra Indien. Indiens heritage hotels beräknas dra in ca fem miljarder rupies varje år, beräknat på 30% beläggning. Man räknar dessutom att för varje rupie spenderad på boendet spenderar gästen 10 rupies på övrigt vilket innebär att heritage-turismen drar in runt femtio miljarder rupies varje år.

Enligt Maharaja Gaj Singh av Jodhpur, ordförande i Indian Heritage Hotels Association (IHHA) skulle denna siffra kunna fördubblas om regeringen spenderade mer pengar på att fixa infrastrukturen i landet. Vidare nämner Gaj Singh att just heritage-turismen i stor positiv inverkan på landsbygden då många av dessa hotell ligger utanför städerna och hämtar sin arbetskraft lokalt. Förutom att hotellen har denna inverkan bidrar också arvshotellen till att hålla många historiskt- och kulturellt viktiga byggnader i liv.

Vi på Indien.nu kan varmt rekommendera att åtminstone spendera en eller ett par nätter i något av Indiens fantastiska palatshotell.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu