Ett säkrare Goa

Den lilla delstaten Goa har precis som resten av landet fått ett sämre rykte efter den senaste tidens våldtäkter och annat våld mot kvinnor. Nu tar man krafttag för att göra de kvinnliga turisternas situation i Goa säkrare.

Goa efter solnedgång

200-250 nya poliser, varav minst 50 kvinnliga, med specialutbildning kommer börja patrullera Goas stränder. Från solnedgång till midnatt kommer dessutom flera nya nattpatruller med polisinspektörer i spetsen patrullera. Utöver detta sätts två flygande trupper in, en över norra Goa och en över södra. De senare kommer ha större rättigheter för att lättare ingripa och inspektera alla turistplatser i staten för att se till att allt står rätt till. Dessutom har man redan nu infört fyra team som ska övervaka respektive område för att säkra att alla så kallade schack drivs lagligt.

Det är möjligt att de reserverade kvinnozonerna vid stränderna kommer att utökas från testzonen i Baga till flera över hela delstatens kustremsa. Vid dessa zoner får enbart kvinnor befinna sig och slipper därför mäns trånande blickar. Livvakterna på stränderna kommer också hålla koll på stränderna fram till midnatt för att minska risken för olyckor med onyktra kvällssimmare.

Källa:
http://www.indolink.com/

Läs mer:
Mer om Goa

Nyhetsämne