Finansiera en längre resa

Man åker inte till Indien i en vecka. Resan är lång och landet stort, när man väl bestämmer sig för att resa dit vill du stanna i flera veckor, kanske en månad. Det kräver finansiering för uppehälle, transport och mat i fyra veckor. I den här artikeln ger vi tips på olika sätt du kan skaffa pengarna till resan. 

Börja spara året innan

Om du bestämmer dig för att åka till Indien om ett år har du gott om tid att spara ihop pengarna utan att du märker det. Du kan enkelt skapa temporära sparanden i din bankapp. Pengarna dras automatiskt varje månad och räknar ut åt dig hur mycket du behöver spara varje månad för att nå ditt mål. Vi kan inte säga hur mycket du behöver spara, allt beror på hur billigt eller lyxigt du vill leva under semestern. 

Ta ett lån

Vill du åka nu och saknar slantarna på kontot kan du ta ett lån för att finansiera resan. Via Moank kan du snabbt låna mellan 25 000-300 000 kronor. Så länge du känner dig bekväm med månadskostnaden för att betala av lånet, är det inget fel att låna pengar till dina hobbys och sysslor. Om du har möjlighet att ta lånet via din arbetsgivare kan du få en förmånlig ränta, en del arbetsgivare erbjuder noll ränta, samt att avbetalningen dras direkt på lönen. 

Semestra på budget

Indien är ett land under utveckling. Om man tittar på Big Mac-index som jämför kostnaden av en Big Mac runt om i världen ser vi att den kostar 56,6 kronor medan den kostar 25,9 kronor i Indien. Indexet har några år på nacken men jämförelsen är fortfarande giltig. En hamburgare kostar hälften så mycket i Indien så fickpengar är lätt att spara ihop. Boende går att hitta i alla prisklasser men de allra billigaste håller nog en nivå som skandinaver inte är vana vid. 

Facebook Comments Box