Goas turistminister vill ta goa till 60-talet

När de flesta tänker på Goa under 60-talet kommer kanske bilden av hippies i allt för små badbyxor upp i tankarna. Men när Goas turistminister tänker tillbaka till 60-talet handlar det om de rika turisterna. Nu vill Manohar Ajgaonkar, turistminister i Goa, återuppfinna delstatens turism. Läs mer!

I ett pressmeddelande har Manohar Ajgaonkar uttalats sig om att det är dags att återuppfinna Goas turism. Bort ska budgetresenärer och lokalturister och in ska de med pengar. Tanken är att delstatens överfulla stränder, som besöks av miljontals turister varje år, ska återfå sin tidigare vackra charm.

Snåljåpar och knarkare är inte välkomna

Turistministern säger också att turister som är pysslar med droger, lagar mat efter vägkanten eller på ett eller annat vis är störande på stränderna är inte önskvärda. Enbart rika turister kan ära Goas kultur och skönhet. För detta krävs det att delstatens turism byggs upp från grunden igen så snart som det är möjligt och efter det att ett botemedel mot COVID-19 finns på marknaden. 

Turistklimax 2007

Goas rykte som vacker och orörd stranddestination uppstod på 60-talet med ankomsten av Hippierna. Turismen utvecklades sedan positivt men nådde sin kulmen runt 2007. Därefter har, enligt Goas turistminister, delstatens infrastruktur inte hängt med i utvecklingen och delstatens liberala licensgivning för casinon har inte hjälpt till.

Läs mer om Goa i våra resguider!

Läs mer om nyheten här!