Grupp inom turistnäringen i Goa, Indien, vill stoppa nya turismpolicyn

Som vi skrivit om tidigare (länk längre ner på sidan) har den indiska delstaten Goa utvecklat en ny turismpolicy vilken är tänkt att öka delstatens intäkter samtidigt som man minskar miljöpåverkan och det hårda trycket under högsäsong. Policyn kommer till bekostnad av mer budgetvänligt resande och nu stöter man på motstånd.

Dyr ny policy

Den nya policyn som har introducerats av den indiska lilla delstaten togs delvis fram av konsultföretaget KPMG för en summa om 50 miljoner rupies. Oppositionen till förslaget, vilken annat består av oppositionspartiet, menar att det är ett stort slöseri med pengar eftersom policyn har gjort vaga och generiska rekommendationer, för vilka en dyr konsult inte behöver ha anställts, det rapporterar Hindustan Times.

Den nya policyn infördes i slutet av oktober 2020.

Intressenter i Goas turistindustri uppmanar staten att inte genomföra turistpolitiken

Goas ledande branschorgan har skrivit till statsregeringen och bett den att inte genomföra den nyligen godkända Goa-turismpolitiken och har försökt att styrelsen enligt planen inte ska bildas, rapporterar Gerard de Souza i Hindustan Times.

Brev från turistföreningar i Goa

Tre turistföreningar i Goa har gemensamt skrivit ett brev till delstatens turistorganisation. Goa Chamber of Commerce, Travel and Tourism Association of Goa och Goa Chapter of the Confederation of Indian Industry  har alla bett regeringen att ställa in den nya policyn.

"Det måste därför vara av yttersta vikt att policyn utformas heltäckande och Goa Tourism Board har en balanserad representation av alla viktiga intressenter i handeln, för att underlätta ett sunt beslutsfattande för att förbättra turistsektorn i staten Goa" 

Foto av Raja Sen på Unsplash

 

Nyhetsämne