Hur du tar det lugnt i Mumbai

En av världens mest tätbefolkade länder, i en storstad med 20 600 personer per kvadratkilometer, är det inte alltid lätt att ha en avkopplande dag. Storstad är fylld av liv, dag som natt, och trafiken kan vara öronbedövande då indier gillar att använda tutan för att kommunicera med medtrafikanter.

Medan Mumbai har framröstades som staden med störst problem med trafikstockning i världen, och längs gågatorna finns det alltid folk. Men det finns små oaser där du kan få en avslappnad och stressfri dag!

Hotellslappande

En natt på ett lite lyxigare hotell kan göra susen. Du kommer undan oljuden från gatorna och kan lyxa till det med spabehandlingar och en tupplur mitt på dagen. Det finns till och med vissa hotell som erbjuder alla sina tjänster såsom buffén och relaxavdelningen utan att du behöver boka en övernattning. Du betalar istället ett slags inträde till hotellet.

Solnedgångspromenad

Längs kusten ligger Mumbai Drive, en asfalterad promenadstig alldeles vid vattnet. Det ger en fantastisk utsikt och trots att den sällan är öde, finns en stillsamhet och lugn över platsen. Vi rekommenderar starkt att du väljer att ta promenad vid solnedgång för att få en minnesvärd promenad som inte görs rättvisa på bild.

Minicafé

Hitta de små caféerna som ligger på bakgatornas bakgata. De är små oaser i stadens kaos med bara några sittplatser och smakrika menyer. Testa exempelvis Kala Ghoda Café som ligger i närheten av Mumbais universitet. Caféet har två nivåer och serverar kaffe, våfflor med smält choklad diverse bakverk.

Sanjay Gandhi Nationalpark

I staden finns en nationalpark på bara 87 kvadratkilometer som tar emot över 2 miljoner gäster per år. Här frodas flora och fauna samt lugnet. Det finns flera stigar att promenera, inhemska blommor att beundra och möjligtvis får du även se några av vilddjuren som bor där! Passa även på att besöka de unika Kanherigrottorna som agerade lärcenter för buddhistmunkar runt 900-1000 f.v.r.