Indien introducerar nya e-visum till nya priser!

Det var för bara ett par månader sedan Indien introducerade det ett år långa e-visumet för 80 USD. Med det visumet kunde man stanna i Indien i 90 dagar i sträck för att sedan resa ut ur landet och tillbaka igen, hur många gånger man ville under ett helt år. Nu sänker man priserna och ger fler möjligheter.

Det är inte alla som vill eller kan resa till Indien under långa perioder varje år, för dem kan kostnaden av 80 USD per person kännas dyrt. Ökningen av turismen till Indien har bromsat in och den indiska turistindustrin har länge pressat den indiska regeringen att göra något åt de höga kostnaderna för visum, speciellt då många andra länder i Asien erbjuder gratis visum eller visafritt. Svaret från den indiska regeringen är kanske bättre än vad vi kunnat önska, om än lite mer komplicerat.

Ny prisstruktur

Billigast blir det att resa till Indien mellan april och juni, köper man ett 30-dagars e-visum för den perioden hamnar kostnaden på beskedliga 10 USD. Förläggs resan utanför dessa dagar eller överlappas hamnar kostnaden på den forstatt beskedliga kostnaden av 25 USD. Visumet som introducerades tidigare i år och som är giltigt för ett helt år sänks från saftiga 80 USD till 40 USD.

Nytt visum för dig som reser till Indien ofta!

För dig som reser till Indien varje år och gärna flera gånger per år finns nu ett helt nytt alternativ. För 80 USD får du ett e-visum som är giltigt inte mindre än 1825 dagar, dvs hela fem år. Precis som med visumet giltigt i ett år måste du lämna Indien efter nittio dagar och sedan resa tillbaka igen.

Läs mer!

Tänk på att dessa regler kan ändras ofta, håll därför koll på den officiella sidan för e-visa här. 

Listan över alla priser för olika nationaliteter hittas här!

Nyhetsämne