Indien öppnar äntligen för internationella flyg

Det var bara några dagar sedan den indiska regeringen återigen sköt upp de internationella flygen, utanför luftbbbleavtalen, på obestämd framtid — igen. Nu ser det däremot ut att det kan finnas hopp om att det faktiskt blir så. Läs vidare för hela pressmeddelandet!

Inställda flyg till Indien för att förhindra smittspridning

Enligt pressreleasen (läs hela på engelska nedan) ställdes de flesta flyg in till Indien för att förhindra smittspridning av Covid-19. Generaldirektoratet för civil luftfart (DGCA) avbröt driften av reguljär internationell kommersiell passagerartrafik till/från Indien med omedelbar verkan den 23 mars 2020.  Efter detta har man förlängt avstängningen av den planerade internationella kommersiella passagerartrafiken till/från Indien flera gånger. 

Ökad internationell vaccinationsgrad

DGCA har nu sett den internationellt ökade vaccinationsgraden och hur den gått upp över hela världen. De har därför, i samråd med den indiska regeringen, beslutat att återigen uppta den planerade kommersiella internationella passagerartrafiken till/från Indien från och med den 27 mars 2022. Datumet är satt då det är inledningen av det så kallade sommarschemat för den internationella flygtrafiken. Avstängningen  av den reguljära kommersiella internationella passagerartrafiken till/från Indien förlängs således till kl. 23.59 (indisk standardtid) den 26 mars 2022.

Fortsatta krav för vaccinationsintyg eller PCR-test

De internationella flygen kommer fortfarande behöva leva upp till de nuvarande indiska corona-kraven, det vill säga att man fortfarande måste fylla i Air Suvidha innan avresa samt ta med sig corona-pass eller nytt PCR-test. 

Eller?