Indien satsar på kust- och havsturism

Under ett möte mellan Indiens sjöfartsministerium och turistministerium i Delhi har det beslutats att skapa en gemensam kommitté för att främja turismen i de indiska kuststaterna. Nu ska man finna nya strategier.

Lång kustlinje och stor potential

Det var under ett möte i Delhi den första augusti 2019 som sjöfartsminister Mansukh Mandaviya och turistminister Prahlad Singh Patel diskuterade vikten och den enorma potentialen av kustturism i Indien. Indiens fastland har en 7517 km lång kustlinje som fördelas på åtta delstater vilka alla skulle kunna få ett rejält lyft i turismen med ett ökat samarbete.

Stor ekonomisk potential

Havs- och kustturism är bortsett några få platser i Indien en ganska outvecklad industri. Genom att utveckla och marknadsföra denna turism kan många olika jobb skapas runt om i Indien.

Skapade av en kommitté

Under mötet mellan ministrarna beslutades det att en kommitté ska skapas för att utreda hur kust- och kryssningsturismen ska utvecklas och marknadsföras. Den indiska regeringen berättar vidare att ett förslag är att skapa en kalender över alla turistvänliga aktiviteter i kustregionerna så så beach volleyboll, sandkonst, matfestivaler, dansprogram och fiskeaktiviteter. Dessutom ska det utredas hur man ska förbättra och marknadsföra kustturismen, kryssningsturismen, vattensporter, fyrhusturism med mera.

Hitta resan till och i Indien

Hitta billiga flygerbjudanden till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Välj avreseort i Indien för att hitta inrikesflyg

 

Bild av Star_Cruises.JPG: HK Arunderivative work: Pbsouthwood - This file was derived from: Star Cruises.JPG:, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27847969

Nyhetsämne