Indien ställer in alla flygningar till och från Storbritannien

Indiens minister för civil flygtrafik, Hardeep Singh Puri, har meddelat att alla flyg från Storbritannien till Indien kommer att tillfälligt ställas in mellan 22 december och 31 december 2020. Han uppgav att Indiens regering har beslutat att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder som ett resultat av situationen följd av spridningen av en ny stam av coronaviruset i vissa länder.

Med tanke på den groende situationen gällande Covid-19 i Storbritannien har Indiens regering beslutat att alla flygningar till och från Storbritannien ska avbrytas till den 31 december 2020. Ordern börjar gälla klockan 23.59 den 22 december 2020. Begränsning ska dock inte gälla internationella fraktoperationer och flygningar som särskilt godkänts av DGCA.

Britter bannlysta från andra flyg till Indien

Flygbolag som flyger till Indien från andra länder får inte ta ombord någon passagerare som reser från Storbritannien till Indien och ska se till att ingen passagerare som kommer från Storbritannien stiger ombord en flygning till någon destination i Indien, varken direkt eller indirekt.

Som en försiktighetsåtgärd måste passagerare som anländer från Storbritannien i något transitflyg (flyg som har startat eller flyg som når Indien före 22 december 2020 kl. 23.59) ta ett obligatoriskt RT-PCR-test i ankomsthamnen i Indien. Passagerare vars Covid-19 är positivt vid ankomsten ska placeras i karantän enligt riktlinjer som utfärdats av hälsoministeriet och familjens välfärd och får själva bära de medicinska kostnaderna.