Minister: Ingen turism i Goa innan Indien är virusfritt

Indiens hamnminister, som ansvarar för alla hamnar och flygplatser i Indien, utesluter att någon som helst turism kan påbörjas innan Indien blir helt fritt från Covid-19, detta trots att delstaten (officiellt) är fritt från viruset. Han tror att detta även kommer gälla alla andra delstater.

Spridning mellan delstater

Turismen i Goa och resten av landet kan komma att öppna upp om runt tre månader men om de andra delstaterna inte röner samma framgångar kommer det inte hände. Det finns en stor risk med att öppna upp för trafik mellan de olika delstaterna innan hela landet är fritt från Corona. Det räcker med att en eller ett par smittade personer från en annan delstat når Goa för att man igen ska få problem, menar Michael Lobo, hamnminister i Goa. 

Goas turism ner mot noll

Turistminister Manohar Ajgaonkar sager att turismen helt försvunnit från Goa och utan inkommande turism är det omöjligt att få igång den viktiga turistekonomin igen, men utan medicin mot Covid-19, hur kommer då turisterna? Samtidigt har flygplatsen i Goa inte infrastrukturen för att starta en testfacillitet på den internationella flygplatsen för att sjukhusen är för upptagna. När presen på vården minskar kommer delstaten kunna sätta upp testanläggningar på flygplatser och tågstationer i delstaten.

Läs mer: Daijiworld.com

Nyhetsämne